Așa cum martie nu lipsește din post, nici friptura de miel nu tebuie să lipsească de pe masa de Paște. E-o vorbă veche a creștinilor de pretutindeni și zău că nu trebuie să o lăsăm neîmplinită! Mai ales acum, cât e timpul... copt pentru o astfel de mâncare.
În dorința de a diversifica meniul acestor zile, am pornit să căutăm sugestii noi. Și iată ce am găsit: o reteta de miel, aflata de la o gospodina din Iclod, judetul Cluj:
Friptură de miel cu aromă de cimbru
Un kg carne de miel (pulpă, cotlet), 100 g untură (sau unt), o ceapă, un morcov, 150-200 g șunculiță afumată (ceafă afumată sau altă afumătură de porc), 200 ml vin alb, 200 ml supă de oase (sau de carne), condimente pulbere – piper, cimbru, boia dulce (o lingură în total), o crenguță de cimbru proaspăt, sare.