x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețete pentru Paști. Iepure cu sos de sardele

Rețete pentru Paști. Iepure cu sos de sardele

08 Apr 2017   •   07:55
Rețete pentru Paști. Iepure cu sos de sardele

Se-apropie sarbatorile de Paste, iar tu cauti o reteta desoebita. Hai sa o cautam intr-o carte veche de bucate!

Nu stim ce varsta avea, de-o fi fost maritata ori de-o fi avut copii. Era insa atat de atasata de "iubitele-i eleve", incat in anul 1847 termina de scris pentru ele o prima culegere de retete, care a trecut apoi din mana in mana, sub forma manuscrisa, pentru ca apoi, la indemnul mai multor "cocoane cinstite si intelepte", avea sa ajunga la tipar.

Se numea Maria Maurer. Era, probabil, profesoara de pension in Bucurestiul miezului de ev XIX. Si avea sa fie autoarea primei culegeri de retete "cu masurile Tarii Rumanesti".

Cartea, din care am extras azi o reteta de Iepure cu sardele, avea subtitlul: "coprinde 190 ratete de bucate, prajituri, creme, spume, jalatine, inghetate, si cum se pastreaza, lucruri de iarna toate alese si incercate de o prietena a tuturor femeilor celor casnice". Cu ea se face inceputul.

Dar să aflăm și rețeta promisă:

.............................

CItește mai departe rețeta, AICI

×