x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețete românești. Păstrăvi mănăstirești

Rețete românești. Păstrăvi mănăstirești

27 Mar 2017   •   11:02
Rețete românești. Păstrăvi mănăstirești

În Postul Paștelui, puține sunt prilejurile de a mânca pește. Anul acesta, doar de Buna Vestire și de Florii. Cu atât mai mult prețuim astfel de rețete, iar atunci când ele vin direct din cuhniile mănăstirilor de pe la noi, ne bucurăm de gustul lor delicat cu evlavia cuvenită. O astfel de rețetă mănăstirească vă propunem azi, cu gândul la dezlegarea ce abia fuse, în ziua Bunei Vestiri și așteptând Duminica Sfântă a Floriilor, când iarăși ne vom înfrupta din carnea lor cea dulce.

Fiind dezlegare la peşte, gospodinele pregatesc fel de fel de preparate pe baza de peşte, nelipsind borşurile, scordoleaua sau peştele marinat. Toate se servesc cu mamaliguţa, ardei iute şi puţin rachiu.

Află mai multe retete AICI

Se zice ca, de Buna Vestire și de Florii, ca sa ai spor in casa, trebuie sa-ti fie masa plina. Mai ales cu bucate de peste. Aflata demult la Manastirea Bistrita din Neamt, aceasta reteta de Pastravi manastiresti cu legume s-ar potrivi numai bine in astfel de zile sfinte:.

Ai trebuinta de: 3 pastravi, 200 g fasole verde (poate fi si din conserva), doua cepe, doi ardei grasi verzi, vin alb, untdelemn, sare, piper, cimbru.

.....................

Ctește mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

×