Nu cred sa mai fi mancat altundeva celebrele sarmale cu pasat ale bunicii. (Pasatul - ori crupele de papusoi - sunt boabe de porumb zdrobite. Asta pentru cine nu stie). Si a fost nevoie de ceva eforturi reportericesti ca sa dau de reteta cea veche, pe care n-o stie mai nimeni, azi, in sat.
Acum, ca am aflat-o, s-o impartasesc cu dumneavoastra! Intai, iei vreo cinci cepe potrivite, le tai marunt si le calesti in untdelemn, numai pana ce vezi ca prind o frumoasa culoare aurie. Daca nu-i zi de post, adaugi din borcanul tinut in beci si patru ori cinci linguri cu jumari si le lasi cateva minute in fierbinteala unturii. Dacă insa e post, ca-n ziua de azi, te-astamperi si lasi borcanul cu jumari sa stea la locul lui, în pivnita. (mai multe retete)
Te-ar putea interesa și
Rețeta zilei de marți. Ciorbă de fasole în coajă de pâine (rețete românești pe gustul tău)
Rețeta zilei de marți. Ostropel (sau ostropăț) de miel (rețete românești pe gustul tău)
Pasatul - un sfert de kil, sa zicem - il speli in apa rece si-l pui pe foc, cu apa cat sa acopere crupele. Cand vezi ca s-au umflat si au absorbit apa, le pui intr-o strachina mai mare, adaugandu-le......................................
Află aici toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI