3 vinete, 200 g brînză feta, 200 g caşcaval, 400 g şuncă de porc feliată, 100 g seminţe de pin, 75 g pesmet, o lingură de mentă, o lingură de mărar, o lingură de miere, boia dulce, salată verde, sare, piper, ulei de măsline, busuioc, roşii.
1) Într-un castron se amestecă menta tocată cu mărarul, seminţele de pin măcinate, sare şi piper.
2) Se adaugă mierea, o linguriţă de boia dulce, pesmetul şi ulei de măsline, turnat treptat, până când amestecul arată ca o pastă.
3)Vinetele se spală, se şterg cu un şervet şi se taie felii subţiri. Se ung cu pastă, se aşază pe fiecare câte o bucată de brânză feta şi una de caşcaval.
4) Se pune deasupra câte o felie de şuncă şi se rulează cu grijă ca să nu iasă umplutura.
5) Se prind cu o scobitoare, se acoperă cu folie de plastic şi se introduc la rece pentru 30 de minute.
6) Se prăjesc în ulei încins, se scot pe un şervet absorbant şi se servesc imediat, cu o salată din roşii, salată verde şi busuioc tocat.
Rulourile se pot pregăti şi la cuptor, aşezate într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.