● Mod de preparare:
1 Castraveţii se spală, se taie rondele subţiri şi se pun într-un bol. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie fâşii subţiri cu ajutorul cuţitului de curăţat legume.
2 Ardeii capia se spală, se taie rondele şi se pun peste castraveţi. Se adaugă măslinele feliate, salata verde spălată şi ruptă bucăţi mici.
3 Se presară 3 linguri cu muguri de soia opăriţi în apă clocotită câteva secunde şi busuioc tocat.
4 Se amestecă totul, se pune salata în farfurii şi deasupra se aşază tonul din conservă scurs de ulei.
5 Într-un bol se amestecă oţetul de ghimbir cu uleiul de măsline, sare, piper şi busuioc tocat.
6 Se amestecă bine cu un tel ca să se omogenizeze, se toarnă peste salată şi se serveşte imediat.
● Sfat: La sosul pentru salată se mai poate adăuga ardei iute tocat sau muştar cu seminţe.
● Băutura: Alligote
Citește pe Antena3.ro