Pentru ca familiei să-i meargă peste întreg anul lucrurile tot înainte și să facă spor, poporul nutrește credință și are datină ca în ziua de Anul Nou fierbe în oală cap de porc și nicidecum găina, în credința că, precum porcul rănește tot înainte, tot așa și lucrurile din casă să-i meargă tot spre spor.
Iar nu fierbe găina, pentru că, precum găina raschie tot înapoi, așa și familiei unde se mănâncă în ziua de Anul Nou găina îi merg trebile tot înapoi. (Pop Reteganul)
Ingrediente
Umplutura:
1 kg carne de porc dumicata maruntel
de tot cu cutitul ori cu bardita
2 cepe tocate
2 oua
1 ceasca de orez
sare, piper, paprica
1 pahar de apa clocotita
250 g slanina afumata tocata din cutit
250 g carne afumata tocata marunt tot
cu cutitul
daca v-o placea: 250-500 g creier (marele
secret al sarmalelor ardelenesti - le da o
finete aparte)
Sos:
............
Citește mai departi ca să afli toate detalile acestei delicioase RETETE ROMANESTI