x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sarmale de pește (rețeta lui Radu Anton Roman)

Sarmale de pește (rețeta lui Radu Anton Roman)

28 Mar 2017   •   20:20
Sarmale de pește (rețeta lui Radu Anton Roman)

Delicios prezintă Radu Anton Roman meniurile oamenilor Deltei. Se vede că a trăit între ei, că le-a mâncat bucatele și la băut licorile, dar, mai cu seamă, că s-a dedat savuros la felul lor de a trăi. Singur, în momentele lui de retragere din lume, iar mai târziu în tovărășia echipajului lui Jacques Yves Cousteau, care explora singurul univers deltaic european, R.A.R. a cules rețetele celor șase comunități etnice din zonă și le-a rearanjat în marea sa carte de bucate. Sarmalele de pește nu aveau cum să lipsească din acest rețetar... RAR.

„În Deltă se mănâncă curent, vara și iarna, sarmale cu pește, și se bea vin alb de la Istria, ori de Murfatlar, ce se găsește la cooperativa din sat. Eu voi prefera mereu lângă asemenea bucate compozite vinurile poznașe-Aligote-ul de la Niculitel sau Fetească Regală de la Cogealac-în speranța că voi primi ceva din mustoasa lor joacă tinerească.


Ingrediente

.....................

Citește mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

×