x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Savoare orientala

Savoare orientala

08 Mar 2005   •   00:00

JURNALUL DE BUCATARIE
Anca Brezeanu si partitura de aur a gastronomieI / Tandoori, pui de indian / Extremul Orient arunca in lupta pestele samurai / Apa vie din melasa / O noapte fara zgomote / Gradina din balcon / Petrecere cu lapte si biscuiti / Ziua mucenicilor / Sfinti din faina / Parfumul linistii / Marseilleza maionezei / Visand la scoici si la praline…
SUMAR

Randuieli de Post


EDITORIAL de SIMONA LAZAR

AAm intrat de cateva zile in saptamana ce precede Postul Pastelui. I se mai spune "saptamana alba", ori "saptamana branzei", caci pe 6 martie s-a lasat sec de carne si sapte zile mai tarziu se va intra de-a binelea in post. Cei care tin datinile vor manca pana atunci fara carne, dar nu vor face rabat la lapte, branza si oua.

Biserica a stabilit cateva reguli de postire de care e bine sa tinem seama: sunt randuite anume pentru ajunare zilele de luni si marti din prima saptamana a postului, si cele de luni, marti, miercuri, vineri si sambata din ultima saptamana, zisa si "a Patimilor". La fel se ajuneaza in toate zilele de miercuri din post. Seara se pot consuma legume fierte si paine si nu se gateste cu ulei. In celelalte zile, credinciosii mananca o data in zi, si numai sambata e dezlegare la ulei si la vin. Si-n postul acesta atat de lung - pentru care natura ne aduce la masa tot felul de zarzavaturi si salate fragede si puternice, asemeni primaverii - dezlegare la peste va fi de Bunavestire si de Intrarea Domnului in Ierusalim.
Sa aveti un post binefacator!

colectia - JURNAL DE BUCATARIE
Trei povesti de succes: apa de vis, apa de leac, apa vie
×