● Mod de preparare:
1 Năutul se lasă la înmuiat cu o seară înainte, se fierbe şi se pune într-o strecurătoare. O ceapă se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
2 Se căleşte în puţin ulei încins, se adaugă spanacul decongelat şi se condimentează. Se ţine pe foc zece minute, se adaugă puţină smântână şi făina dizolvată în apă.
3 Se amestecă, se lasă să fiarbă până scade compoziţia şi se pune într-o strecurătoare. Fileurile de peşte se porţionează şi se condimentează, aşază deasupra spanacul, se ung cu ou şi se presară cu pesmet.
4 Se trec din nou prin ou şi pesmet şi se aşază într-o cratiţă cu ulei încins. Se prăjesc la foc mediu până devin aurii, se scot cu o spumieră şi se pun pe un platou.
5 Ceapa rămasă se toacă şi se căleşte în puţin ulei cu ardeiul iute tocat. Se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe, năutul fiert, sare şi piper. Se călesc zece minute, apoi se servesc alături de şniţelele de peşte.
● Sfat: Se servesc ca atare sau cu un sos din zmeură, suc de limetă, zahăr şi ardei iute.
● Băutura: Fetească Albă
Citește pe Antena3.ro