● Mod de preparare:
1 Cotletele de somon se spală, se scurg de apă şi se pun într-un bol. Se presară cu ghimbir ras, chimen pisat şi scorţişoară măcinată.
2 Se stropesc cu sucul unei lămâi, se adaugă uleiul de măsline, sare şi piper. Se adaugă câteva fire de pătrunjel, se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece minimum 45 de minute.
3 Dovleceii se spală, se taie rondele subţiri, se presară cu sare şi se pun într-o strecurătoare. Se pun într-o tavă, se aşază deasupra cotletele de somon, se toarnă apă cât să acopere dovleceii, se condimentează, se stropesc cu suc de lămâie şi se aşază fire de pătrunjel.
4 Se presară usturoiul feliat, se acoperă cu folie de aluminiu şi se introduce tava în cuptorul încins. Se coc la foc mediu 30-35 de minute, se îndepărtează folia şi se lasă să se răcească cinci minute.
● Sfat: Se serveşte cald, cu smântână sau salată de castraveţi verzi cu usturoi şi pătrunjel.
Citește pe Antena3.ro