x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Somon cu dovlecei

Somon cu dovlecei

12 Oct 2010   •   00:00
Somon cu dovlecei
5963-133650-untitled1.jpg● Ingrediente: 4 cotlete de somon, 4 dovlecei mici, o legătură de pătrunjel, două lămâi, 4 căţei de usturoi, 50 ml ulei de măsline, o linguriţă cu chimen, o linguriţă cu scorţişoară, o lingură cu ghimbir ras, sare, piper, smântână, castraveţi verzi.

● Mod de preparare:
1
Cotletele de somon se spală, se scurg de apă şi se pun într-un bol. Se presară cu ghimbir ras, chimen pisat şi scorţişoară măcinată.

2 Se stropesc cu sucul unei lămâi, se adaugă uleiul de măsline, sare şi piper. Se adaugă câteva fire de pătrunjel, se ames­tecă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece minimum 45 de minute.

3 Dovleceii se spală, se taie rondele subţiri, se presară cu sare şi se pun într-o strecurătoare. Se pun într-o tavă, se aşază deasupra cotletele de somon, se toarnă apă cât să acopere dovleceii, se condimentează, se stropesc cu suc de lămâie şi se aşază fire de pătrunjel.

4 Se presară usturoiul feliat, se acoperă cu folie de aluminiu şi se introduce tava în cuptorul încins. Se coc la foc mediu 30-35 de minute, se îndepărtează folia şi se lasă să se răcească cinci minute.

● Sfat: Se serveşte cald, cu smântână sau salată de castraveţi verzi cu usturoi şi pătrunjel.

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din peste