● Mod de preparare:
1 Într-un bol se pun două linguri cu miere, sucul de lămâie şi portocală, sosul de soia şi ghimbirul. Se adaugă puţin piper, salvie şi mentă tocată şi scorţişoara măcinată.
2 Se amestecă bine cu lingura ca să se omogenizeze ingredientele, se ia puţin din marinata rezultată şi se pune într-un bol. În ce a mai rămas se pun cotletele de somon spălate şi scurse de apă.
3 Se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece pentru minimum 30 de minute, întorcând peştele din când în când ca să se pătrundă uniform.
4 Mango şi ananasul curăţat de coajă se taie cubuleţe şi se pun la prăjit în marinata oprită până încep să se caramelizeze.
5 Se scot într-un bol, se pun cotletele de somon cu tot cu marinată şi se prăjesc circa 10-15 minute, întorcându-se pe toate părţile.
● Sfat: Se serveşte ca atare, cu o garnitură de orez basmati sau cartofi dulci copţi.
● Băutura: Riesling Italian
Citește pe Antena3.ro