x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Somon cu mango şi ananas

Somon cu mango şi ananas

14 Oct 2010   •   00:00
Somon cu mango şi ananas
5966-133826-untitled1.jpg● Ingrediente: 4 cotlete de somon, două bucăţi de mango, un ananas, mie­re, o lămâie, o portocală, 40 ml sos de soia, o linguriţă cu ghimbir ras, 5 g scorţişoară, două frunze de salvie, două crenguţe de mentă, piper, orez basmati, cartofi dulci.

● Mod de preparare:
1
Într-un bol se pun două linguri cu  miere, sucul de lămâie şi portocală, sosul de soia şi ghimbirul. Se adaugă puţin piper, salvie şi mentă tocată şi scorţişoara măcinată.

2 Se amestecă bine cu lingura ca să se omogenizeze ingredientele, se ia puţin din marinata rezultată şi se pune într-un bol. În ce a mai rămas se pun cotletele de somon spălate şi scurse de apă.

3 Se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece pentru minimum 30 de minute, întor­când peştele din când în când ca să se pătrundă uniform.

4 Mango şi ananasul curăţat de coajă se taie cubuleţe şi se pun la prăjit în marinata oprită până încep să se caramelizeze.

5 Se scot într-un bol, se pun cotletele de somon cu tot cu marinată şi se prăjesc circa 10-15 minute, întorcându-se pe toate părţile.

● Sfat: Se serveşte ca atare, cu o garnitură de orez basmati sau cartofi dulci copţi.
● Băutura: Riesling Italian

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din peste