OCHIUL SOACREI
"Nu stiu altii cum sunt", dar eu, intotdeauna dupa mesele din zi de sarbatoare, ma simt asa, trista si lipsita de chef de viata.
Dupa atatea pregatiri, dupa atatea bunatati, petreceri, voie buna, (depinde, bineinteles, si cum se poarta nora-mea), parca nu mai am nici pofta de mancare. Iar acum, copiii se pregatesc sa plece la tara la cuscri si eu raman iar singura cu domnul Socru si cu frigiderul plin de bunatati. Dar degeaba.
Mai ales ca acum sunt cam suparata ca vor sa ma lase singura, cred ca n-o sa ma ating de nimic. Stiti doar vorba aia, rau cu rau, dar mai rau e fara rau...
Si ma intreb ce-o sa ma fac eu cat e ziulica de mare, fara o intepatura din partea nora-mii, fara o lauda, fara un cuvintel macar. Cred ca am stat cam mult impreuna in ultima perioada si am devenit dependenta de rautatile nora-mii. Nu credeam sa ajung sa spun asta vreodata!
Si daca tot se pregatesc sa plece la ai ei la tara, desi eu i-am invitat la noi la masa, am zis sa le fac si lor, (si ei) o bucurie. Cuscrii n-au vrut sa vina la masa ca trebuia sa facem pregatirile impreuna si nu ne potrivim deloc la gusturi.
Pe asta mica am dat-o eu pe brazda, ca doar nu era s-o las sa-i gateasca lui fiu-meu asa cum invatase ea de la cuscra, dar mai am ceva de lucru. I-am transmis ceva din spiritul meu artistic... Intotdeauna am fost o sensibila, iar asta se vede si astazi la bucatarie. O floricica macar si tot creez eu ceva pe un platou cu salata.
Citește pe Antena3.ro
RULADA CU SPANAC
|
Se fierbe un kg de cartofi din care se face piure. Se adauga 3 oua, o lingura cu ulei si doua cu faina si se amesteca bine, avand grija sa nu se formeze cocoloase. Daca e prea moale compozitia, puteti sa mai ingrosati cu faina pana cand capata consistenta unei smantani. Se asaza intr-o tava unsa cu ulei sau unt topit si se da la cuptor pana cand se rumeneste. Se scoate pe un prosop si se unge cu o crema de spanac preparata dupa metoda traditionala. Se rade branza uscata, se ruleaza si se lasa sa se raceasca. Se serveste cu masline verzi.
|