x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Şprot cu orez şi sos

Şprot cu orez şi sos

09 Noi 2010   •   00:00
Şprot cu orez şi sos
6011-136565-untitled1.jpg● Ingrediente: 600 g şprot, două cepe, 4 căţei de usturoi, 2 g scorţişoară, 3 g chimen, un ardei iute, 4 roşii, 100 g orez, 50 g unt, 200 ml vin alb demisec, 400 g broccoli, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, pătrunjel.

● Mod de preparate:
1
Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge puţin ulei, se pune o parte din ceapă şi se căleşte cinci minute.

2 Se adaugă şprotul curăţat de capete şi spălat, se condimentează şi se ţine pe foc câteva minute. Se adaugă usturoiul feliat, se amestecă, se mai lasă un minut şi scoate cu spumiera într-un bol.

3 Ceapa rămasă se căleşte în untul topit, se adaugă orezul spălat şi se călesc două minute. Se toarnă vinul, se condimentează şi se lasă până se evaporă vinul.

4 Se adaugă apă cât este nevoie ca să fiarbă orezul, se pun scorţişoara, jumătate din ardeiul iute feliat şi se fierbe. Broccoli se rupe în bucheţele, se fierbe în apă cu sare şi se scoate într-un bol.

5 Roşiile se dau prin răzătoare, se pun la călit în puţin ulei împreună cu ardeiul iute rămas, se condimentează şi se fierb zece minute.

● Sfat: Legumele şi şprotul se ser­vesc calde, stropite cu sos de ro­şii şi ardei, presărate cu pătrunjel.
● Băutura: Riesling

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din peste