Una dintre cele mai bune ciorbe care se prepară în Delta Dunării, storceag, rețeta lui Radu Anton Roman, poate fi gătită de oricine.
Storceagul se mananca intr-un singur loc din Romania - la Sf. Gheorghe - Delta Dunarii. E un amestec de bucatarie ucraineana si romaneasca, o reteta un pic pestrita - si continentala si pescareasca totodata - dar lejera. Se poate face si cu salau, si cu stiuca, si cu somon sau alt peste alb de mare (nu merge insa, zic eu, cu somn sau crap, care-s grasi si intorc gustul).
Taria nu se leaga cu ciorba asta usoara ci un vinut mic si poznas, dar de familie buna, un Sauvignon adolescent de pe dealurile Tulcei, alb la piele si mai mult decat fraged, infantil.
Ingrediente
200 g cartofi
1 ceapa
1 morcov
100 g smantana subtire
1 ou
1 lingurita de sare
1 legatura de marar
1 varf de cutit de piper pisat
1 kg carne sturion - morun, nisetru, pastruga,
cega (sau orice alt peste mare alb)
MOD PREPARARE
................