x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Tartă cu peşte şi legume

Tartă cu peşte şi legume

08 Oct 2010   •   00:00
Tartă cu peşte şi legume
5956-133313-untitled1.jpg● Ingrediente: 600 g fileuri de peşte, 200 g mazăre, 200 g fasole verde, un morcov, 200 g smân­tână, 200 g brânză de vaci, 4 ouă, o ceapă, doi căţei de usturoi, 75 g făină, 100 g măsline feliate, 75 ml ulei, praf de copt, sare, piper, busuioc, ro­şii.

● Mod de preparare:
1
Fileurile de peşte se spală, se fierb zece minute în apă cu sare apoi se scot şi se toacă mărunt. Mazărea, fasolea verde şi morcovul curăţat de coajă se fierb zece minute, se scurg şi se pun într-un bol.

2 Când s-au răcit se adaugă peştele, ceapa şi usturoiul tocate mărunt, măslinele feliate şi uleiul de măsline.

3 Se adaugă smântâna şi brânza de vaci, ouăle mixate separat, busuioc tocat, sare şi piper după gust. Se presară un plic de praf de copt, făina, se amestecă şi se toarnă totul într-o tavă unsă cu ulei.

4 Se introduce tava în cuptorul încins şi se coace la foc potri­vit până devine aurie şi, dacă introducem o scobitoare în compoziţie aceasta iese curată.

5 Se lasă să se răcească cinci minute în tavă apoi se scoate pe un platou şi se serveşte.

● Sfat: Se serveşte simplă sau cu o salată de roşii cu busuioc tocat, sare şi piper.
● Băutura: Riesling

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din peste