Mod de preparare
1 Baghetele se taie felii potrivit de groase, se prăjesc pe grătar sau într-o tigaie fără ulei, se freacă cu doi căţei de usturoi şi se ung cu ulei.
2 Avocado se spală, se curăţă de coajă şi sâmbure, iar miezul se pune într-un bol. Se adaugă ardeiul iute curăţat de seminţe şi usturoiul rămas curăţat de foi.
3 Se adaugă o roşie, chimenul măcinat, boiaua dulce şi smântâna.
4 Se presară sare şi piper după gust, pătrunjel tocat şi se pasează totul până se obţine un piure potrivit de gros.
5 Se adaugă o lingură cu suc de lămâie, se amestecă şi se verifică de gust.
6 Se pune piureul pe feliile de baghetă, se aşază deasupra tonul scurs de ulei, se decorează cu frunze de pătrunjel, felii de roşie şi se servesc imediat sau după ce au stat la rece zece minute.
Sfat: Peste guacamole se mai pot presăra măsline, fistic sau migdale tocate mărunt.
Băutura: Pinot Gris
Citește pe Antena3.ro