x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Tartine cu ton şi guacamole

Tartine cu ton şi guacamole

05 Ian 2011   •   19:53
Tartine cu ton şi guacamole
145138-bucate13-20-page-2-image-0004.jpgIngrediente: două baghete, un avocado, o lămâie, 3 căţei de usturoi, 2 g boia dulce, 4 g chimen, 50 g smântână, un ardei iute mic, 5 roşii, două conserve ton în ulei, 75 ml ulei de măsline, pătrunjel, sare, piper, măsline, fistic, migdale.

Mod de preparare
1 Baghetele se taie felii potrivit de groase, se prăjesc pe grătar sau într-o tigaie fără ulei, se freacă cu doi căţei de usturoi şi se ung cu ulei. 

2 Avocado se spală, se curăţă de coajă şi sâmbure, iar miezul se pune într-un bol. Se adaugă ardeiul iute curăţat de seminţe şi usturoiul rămas curăţat de foi.

3 Se adaugă o roşie, chimenul măcinat, boiaua dulce şi smântâna.

4 Se presară sare şi piper după gust, pătrunjel tocat şi se pasează totul până se obţine un piure potrivit de gros.

5 Se adaugă o lingură cu suc de lămâie, se amestecă şi se verifică de gust.

6 Se pune piureul pe feliile de baghetă, se aşază deasupra tonul scurs de ulei, se decorează cu frunze de pătrunjel, felii de roşie şi se servesc imediat sau după ce au stat la rece zece minute.

Sfat: Peste guacamole se mai pot presăra măsline, fistic sau migdale tocate mărunt.
Băutura: Pinot Gris

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din peste