x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Utile

Utile

28 Ian 2006   •   00:00

28 ianuarie 2006



  • Ouale crude, daca au coaja crapata, se vor unge pe suprafata crapaturii cu o felie de lamaie. Astfel nu se va mai scurge continutul oului crud.
  • Pentru a obtine un ou fiert moale, trebuie cufundat in apa clocotita pentru 2-3 minute, pentru un ou cleios - 4-5 minute, iar pentru un ou tare timpul de fierbere va fi intre 8 si 10 minute.
  • Cand se fierb mai multe oua, pentru a le face sa fiarba in mod uniform, se introduc in apa, in acelasi timp, cu ajutorul unei site.
  • Ouale se pot fierbe si fara foc. In acest scop se pun intr-un vas cu apa rece, in care se va introduce o bucata de var nestins.
  • Ouale de rata nu se intrebuinteaza la cozonaci, prajituri, tarte si inghetata. Albusul lor este gras si niciodata nu se poate obtine spuma din el.
  • Pentru ca ouale fierte sa se decojeasca mai usor trebuie tinuta, imediat dupa ce le-am luat de pe foc, sub un jet de apa rece.
  • Pentru a evita ca ouale pastrate in frigider sa plesneasca si sa se scurga la fiert, trebuie sa adaugam in apa, chiar de la inceput o lingura de sare. Coaja va plesni, insa albusul si galbenusul nu se vor scurge.
  • ×
    Subiecte în articol: gastronomie