x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Utile

Utile

30 Sep 2005   •   00:00
  • Pentru reusita conservelor, o conditie principala este izolarea completa de aer, care se obtine prin sterilizarea alimentelor, in borcane sau sticle, inchise ermetic.
  • Celofanul se alege de cea mai buna calitate si se pune in doua straturi. Se umezeste inainte cu apa rece, ca sa adere mai bine la marginea borcanului. Sfoara cu care se leaga nu trebuie sa fie nici prea groasa, nici prea subtire, ca sa taie celofanul.
  • Deasupra celofanului se aplica o bucata de panza care se leaga de asemenea cu o sfoara. Capacul de panza este foarte necesar, deoarece impiedica plesnirea celofanului, care in timpul fierberii este ridicat de abur in sus.
  • Borcanele cu conserve nu se umplu complet, se lasa un spatiu de 2-3 degete.
  • Durata fierberii conteaza din momentul in care a inceput sa clocoteasca.
  • Vasul in care se asaza borcanele la fiert trebuie sa aiba pus pe fund un gratar de lemn sau din tabla.
  • ×
    Subiecte în articol: gastronomie