GARGANTUA SI PANTAGRUEL
VANDA IONITOIU, MARA RADUCANU
Ochii vad, stomacul cere! Asa se explica faptul ca, de multe ori, atunci cand vizitam o alta tara suntem nerabdatori sa-i descoperim in primul rand deliciile culinare. Locuri interesante, peisaje, oameni, toate acestea ne incanta privirea, dar stomacul nostru nu iarta nimic, si atunci ne punem fireasca intrebare: noi ce mancam?
Haideti sa poposim putin prin Belgia, si cu siguranta raspunsurile le vom gasi impreuna! Nu mai este un secret pentru nimeni ca pralinele belgiene sunt tot atat de celebre pe cat sunt de gustoase. Bucataria belgiana acorda din ce in ce mai multa importanta alimentatiei sanatoase, ghidandu-se dupa principiul "gustos, dar sanatos". Totusi daca ajungi la Bruxelles, nu te poti plange ca nu ai de unde alege mancare dupa pofta inimii. Fie ca preferi un bistro anonim sau un restaurant cunoscut, mancarea este satioasa si extrem de savuroasa, iar indemanarea celor care o pregatesc, de necontestat.
Citește pe Antena3.ro
Unul dintre secretele bucatariei belgiene este acela ca berea reprezinta un ingredient de baza in prepararea unor mancaruri traditionale. Astfel, tocanita flamanda si mancarea din carne de iepure contin - pe langa morcovi, ceapa, cimbru - si bere, care fragezeste carnea, oferindu-i un gust aparte. I
O masa consistenta, cu mancaruri dupa pofta inimii. Creveti, scoici, tocanite, praline, preparate din ingrediente diferite, dar la fel de gustoase. Asa ca, daca treceti prin Belgia, nu ezitati sa le incercati! Cu siguranta veti povesti si altora despre savoarea si gustul lor.
SCOICI IN SOS ALB
|
|