x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Zară moață (rețeta lui Radu Anton Roman)

Zară moață (rețeta lui Radu Anton Roman)

10 Noi 2016   •   18:48
Zară moață (rețeta lui Radu Anton Roman)

Cuvantul „zară” ne vine de la daci. Ca și „brânză”. Semn că ocupația asta de-a dreptul... mioritică e a locuitorilor acestor plaiuri „de când e lumea”. Dacii au fost oieri. Românii sunt și ei păstori. Iar în Apuseni, pline sunt culmile domoale cu turmele lor.

E de înțeles, deci, că vom găsi pe la stâne fierturi vechi și ele - după un rețetar din aceeași vreme apusă a dacilor. Și cum moții, cu chica lor din izvoade, sunt urmașii dacilor liberi - comati - pletoșii care au ținut piept dușmanului, bucatele lor sunt și ele de-a dreptul dacice. De-aceea, zic: zară moață...

Încă o ciorbă din familia fierturilor ciobănești, făcută la stână, undeva, în Apuseni, din puținul ce l-a cărat măgarul și cu ce-a rămas de la alte bucate, mai bune.


Ingrediente

...............

Afla toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

×