x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Explicațiile unui comportament frecvent al câinelui. De ce îți întoarce spatele

Explicațiile unui comportament frecvent al câinelui. De ce îți întoarce spatele

de Redacția Jurnalul    |    12 Iun 2023   •   22:00
Explicațiile unui comportament frecvent al câinelui. De ce îți întoarce spatele
Sursa foto: Hepta

Poate cel mai îndrăgit animal de companie al omului este câinele. Prieten de nădejde, acesta este devotat stăpânului său dar și un bun paznic. Însă nu întotdeauna putem înțelege comportamentul său.

Astfel că o atitudine mai puțin explicabilă este atunci când vrei să-l îmbrățișezi și el îți întoarce spatele. Dar asta nu înseamnă că nu te iubește, scrie Inverse, citat de dcnews.ro.

Medicul veterinar Antje Jocelyn spune că există patru explicații pentru acest comportament

Deși câinii sunt animale care trăiesc în haite, ei s-au dezvoltat în compania oamenilor, ceea ce le-a schimbat comportamentul. Limbajul corpului este important în felul cum percep ierarhia socială respectiv: 1. contact vizual; 2. atingere fizică; 3. mers; 4. poziția umărului, urechilor și cozii.

Anxietate

Dacă un animal de companie care a fost abuzat anterior de un alt atăpân, este posibil ca apoi să nu poată realiza un contact vizual din cauza fricii, anxietății, disconfortului.

Totodată, un nou stăpân, mutarea într-o altă casă îi crează câinelui o senzație de frică. Anxietatea de separare se poate manifesta prin întindere lângă stăpânul lui și se va uita constant în ochii lor. De cealaltă parte, absența anxietății de separare îl va face să se simtă confortabil și să se îndepărteze de proprietar.

Loialitate

Câinele se întinde relaxat dar este și pregătit de acțiune, dacă este necesar. Atunci când stă lângă stăpânul său și îi întoarce spatele, o poate face calculat. Își simte stăpânul dar este atent și la eventuale amenințări, gata să-l apare. El are astfel o atitudine de protecție și loialitate. 



 

×
Subiecte în articol: caine comportament