x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cum să organizezi o nuntă mică: 6 sfaturi și recomandări

Cum să organizezi o nuntă mică: 6 sfaturi și recomandări

05 Mai 2022   •   21:43
Cum să organizezi o nuntă mică: 6 sfaturi și recomandări
Sursa foto: Unsplash.com

În ultimii ani, tot mai multe cupluri optează pentru nunțile restrânse, fiind cea mai bună variantă, mai ales pentru cei care își doresc un eveniment intim. Însă, o nuntă mică înseamnă o nuntă cu un număr mic de invitați, cu un buget redus și cu mai multă flexibilitate. Iar pentru a organiza o nuntă restrânsă reușită, iată câteva detalii de care ar trebui să ții cont!

Pregătește lista de invitați

Atunci când vorbim despre o nuntă mică, ne referim la o nuntă restrânsă, cu un număr redus de invitați. Așa că dacă îți dorești o petrecere intimă, doar alături de cei dragi, atunci ar trebui să fii extrem de selectiv cu lista de invitați. Pe cine îți dorești alături în ziua cea mare? Pe membrii familiei și pe cei mai buni prieteni? Atunci lista ar trebui să se rezume la cel mult 50 de invitați. După ce ai realizat lista, poți începe deja să cauți modele de invitații de nuntă, pentru a le trimite celor dragi.

Calculează bugetul

Chiar dacă îți dorești o nuntă restrânsă, tot este necesar să îți organizezi foarte bine toate cheltuielile, astfel încât să te încadrezi într-un anumit buget. De la închirierea locației, până la plătirea meniurilor și cumpărarea ținutelor – fiecare aspect reprezintă un cost în plus, așa că trebuie să știi cum să îți distribui bugetul.

Caută o locație potrivită

Pentru o nuntă cu 50 de invitați ai nevoie de o locație intimă, cu câteva mese și o atmosferă de vis. Așa că poți tăia de pe lista căutărilor sălile de bal sau restaurantele mari. Poți opta în schimb pentru o grădină de vară unde poți amenaja un cort sau câteva mese în aer liber, sau poți organiza o petrecere pe plajă, cu felinare și ghirlande luminoase. Fiind o nuntă restrânsă, este important să te bucuri de intimitate, de acea atmosferă specială alături de cei dragi.

Alege un meniu simplu și select

Dacă îți dorești o nuntă mică, atunci ar trebui să optezi pentru un meniu restrâns, evitând opțiunile cu 4-5 feluri de mâncare. Alege doar câteva preparate selecte, de care invitații tăi să se bucure cu adevărat. Astfel, vei evita risipa de mâncare și vei reuși să te încadrezi într-un buget mai mic. În plus, poți pregăti un candy bar cu deserturi delicioase, care vor fi cu siguranță apreciate, mai ales de către copii.

Optează pentru un DJ

Întotdeauna muzica are un rol important, pentru că poate influența cu totul atmosfera unei petreceri. Iar dacă îți dorești să te bucuri de momente frumoase pe ringul de dans, alături de invitați, atunci va trebui să te asiguri că ai ales muzica potrivită. Fiind o nuntă restrânsă, poți alege în locul clasicei formații live, un DJ, care poate pregăti un playlist pe gustul tău și al invitaților.

Alege decorațiuni creative

La fiecare nuntă vedem aranjamente florale și baloane. Însă, poți ieși din tiparele clasice, optând și pentru alte tipuri de decorațiuni, care să aducă un plus de emoție întregii atmosfere. Spre exemplu, pentru o nuntă în aer liber poți alege câteva felinare, cu ajutorul cărora poți să creezi o potecă spre ringul de dans. De asemenea, pentru o atmosferă romantică poți așeza pe mese sfeșnice cu lumânări, aranjamente din flori uscate, pene sau hârtie.

 

Întotdeauna invitații se așteaptă să fie întâmpinați cu brațele deschise și să se bucure de o atmosferă plăcută, așa că decorațiunile îi pot ajuta să se simtă apreciați și primiți cu căldură. În plus, la o nuntă restrânsă vor fi prezente doar persoanele apropiate, care vă cunosc foarte bine, așa că cei dragi vor fi încântați dacă vor fi înconjurați de decorațiuni originale.

 

O nuntă mică este o sărbătoare în familie, un moment special în care iubirea este celebrată alături de cei dragi. Așa că dacă îți dorești o astfel de nuntă, poți urma sfaturile pe care ți le-am oferit, pentru a te ocupa de fiecare detaliu, astfel încât să organizezi un eveniment de vis.

×