x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Happy Hippie reinventat

Happy Hippie reinventat

22 Mai 2005   •   00:00

Antimanifest fata de globalizare, aceasta tendinta promoveaza individul. Fiecare este unic cu drepturi depline.

  • de MARIA ALEXE
  • TARANCUTA MODERNA. Rochie cu motive florale si dantela, Promod; iar de pus pe cap, sal impletit, Tria Alfa
    Moda hippie s-a nascut la inceputul anilor ’70, integrandu-se cu succes in miscarea din care face parte - spirit liber, creativ, de atitudine; experiente fara limite; revenirea la vechile valori de a trai in armonie cu natura, "intoarcere la natura". Totul a pornit pe ideea de no-fashion, fiind un protest fata de birocratie, de consumism. Copiii "Florii" voiau sa exprime ideea de egalitate sociala, diversitate.

    MIXAJE. Poate si datorita impactului social pe care l-a avut acea perioada, stilul hippie este unul cu personalitate. S-au imprumutat haine din cultura folk cu puternice influente etnice, lucru ce a creat o perspectiva foarte larga, bazata pe diversitate, cu un aer general naiv.

    IN LUME. Mai toate colectiile de primavara-vara 2005 au facut apel la elemente hippie reinterpretate, am vazut imprimeuri fabuloase cu aspect prespalat. Se folosesc materiale naturale cum sunt inul si pielea, detalii lucrate manual din pene si scoici, culori de pamant, din natura, parca decolorate de soare, dar si culori puternice. Stilul hippie. In 2005 este unul romantic, feminin, rustic, simplu, cu influente etnice.

    De mare efect sunt imprimeurile cu aspect de tapiserii vechi, camasile albe cu broderii, sandalele cu talpa inalta care se leaga pe picior, bijuteriile din lemn, pietrele naturale, scoici sau coral rosu. Materialele au detalii si elemente lucrate manual, un exemplu bun regasim si in portul romanesc popular, faimoasele ii. Secretul acestui trend este combinatia de vechi cu nou, caracterizat prin mixaje de elemente folk, rezultatul fiind uimitor.

    Indiferent cu ce te imbraci, aspectul hainelor purtate trebuie sa arate mai degraba original sau vintage decat a produse de serie.

    SFAT
    Primul pas e sa cauti in hainele vechi din dulapul parintilor si bunicilor, in cutia de amintiri din copilarie si combina cu hainele pe care le ai in dulap si nu uita de jeansii tai preferati. Sau poti sa alegi acele piese-cheie din magazine care s-au aliniat la tendintele din afara. Alege si mixeaza! Nu uita de esarfele pe care le poti utiliza chiar si in loc de curea, de cerceii mari metalici sau din lemn. Poti sa umbli cu atitudine in picioarele goale sau chiar cu cizme si curele vechi, nu vei fi singura. Si vedetele din strainatate imbratiseaza acest nou trend.

    MONDO DECOR. Margele pe sfoara impletita

    MUSETTE. Patchwork cu manere din lemn

    GAZITH. Balerini pentru copilul din tine
    ×
    Subiecte în articol: high-life