x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Moduri inedite în care poți oferi trandafiri în dar

Moduri inedite în care poți oferi trandafiri în dar

15 Mar 2023   •   18:06
Moduri inedite în care poți oferi trandafiri în dar

Nu este niciodată prea devreme pentru a te gândi la diverse cadouri pe care să le oferi persoanelor dragi, la diferite ocazii speciale. De cele mai multe ori alegi să dai drept cadou flori, deoarece sunt aspectuoase, disponibile în forme foarte variate, dar și prietenoase cu bugetele mai mult sau mai puțin generoase.

Printre cele mai cumpărate flori se numără trandafirul, care reprezintă un simbol al eleganței și al gesturilor romantice. Dacă te-ai săturat de trandafiri în forma lor naturală, iată câteva idei de daruri inedite în care să îi integrezi cu succes.

 

Flori de săpun

Poate că nu te-ai gândit până acum să oferi săpun drept cadou la o zi de naștere sau la o petrecere, deoarece nu îl consideri un gest adecvat. Ei bine, acum există și o variantă reinterpretată, de trandafiri de săpun.

 

Da, ai citit bine. Florile de săpun reprezintă un dar foarte apreciat și destul de des întâlnit. Acestea pot fi păstrate ca decor sau pot fi utilizate în timpul băilor în cadă, ori pentru spălatul pe mâini, fiind realizate din ingrediente cremoase și hidratante, prietenoase cu pielea. Astfel poți combina trandafirii cu produsele de îngrijire personală într-un super cadou.

 

Trandafiri comestibili

Te-ai uitat vreodată la un trandafir și te-ai gândit ce gust ar avea? Ei bine, află că unii chiar pot fi consumați, fiind comestibili. Aceștia se pot folosi ca decor pentru deserturi sau diverse preparate savuroase.

 

Există chiar și ceaiuri care sunt pregătite din bobocii, fructele și petalele uscate ale trandafirilor. Acestea sunt bogate în antioxidanți, vitamine și minerale. În combinație cu alte plante pot fi benefice pentru sistemul digestiv, putând ajuta la tonifiere sau la relaxare.

 

Nu uităm nici de siropurile sau esențele de trandafir, care sunt recunoscute în întreaga lume pentru gustul și parfumul greu de confundat. Acestea sunt adesea utilizate în patiserie, în băuturi, dar și în industria de înfrumusețare, în diverse creme, loțiuni, geluri de duș sau seruri.

 

Flori criogenate

Dacă nu ai auzit până acum despre florile criogenate, înseamnă că ai ratat o mare noutate. Trandafirii criogenați se numără printre cele mai actuale preferințe în materie de flori. Este vorba despre flori care sunt înghețate la temperaturi de sub 30 de grade Celsius. Acestora le este extrasă mai apoi toată apa din petale, ceea ce îi determină să își păstreze aspectul intact.

 

Există și versiuni în care floarea este deconstruită, ca mai apoi să fie recreată, petală cu petală. Un astfel de cadou vine ambalat în general într-o cupolă din sticlă, care să protejeze floarea de praf sau umiditate. În condiții normale își poate păstra aspectul până la 10 ani.

 

În ghiveci

Poate că aceasta nu este tocmai o idee inedită, dar este o modalitate foarte bună de a surprinde o persoană iubită. Trandafirii în ghiveci au același farmec precum cei la buchet, doar că pot fi replantați și admirați la nesfârșit. Aceștia sunt și un dar potrivit de casă nouă, pentru momentele în care mergi în vizită și dorești să oferi ceva frumos gazdelor.

 

Bijuterii cu trandafiri

Partenera ta are o afinitate pentru această floare? I-o poți oferi într-o formă pe care să o prețuiască întreaga viață. Avem în minte un pandantiv din aur în formă de trandafir sau un inel finuț din argint. Dacă a păstrat trandafirii oferiți cu alte ocazii îi poți integra în bijuterii din rășină.

 

Pentru o idee ceva mai îndrăzneață îți recomandăm un trandafir acoperit în întregime cu aur de 24 karate. Acesta este un dar unic, deoarece nu există două flori identice, realizate astfel.

 

Cutii cu flori

Firește că toate ideile de mai sus nu pot detrona puterea trandafirilor naturali, oferiți ca atare. Pentru a fi sigur că îți ies niște surprize reușite, poți opta pentru livrarea unor cutii cu trandafiri cu ocazia zilelor de naștere sau a aniversărilor. Există florării care se ocupă cu întreg procesul, deci va fi necesar doar ca tu să plasezi o comandă către acestea, cu toate detaliile aferente.

 

Dacă vrei ca surpriza să dureze cât mai mult, poți achiziționa o duzină de trandafiri cu tulpină lungă, pe care să îi livrezi pe rând, în cutii individuale. Suntem convinși că partenera ta va fi complet impresionată de florile care vor continua să sosească din oră în oră.

 

Trandafirii impresionează de fiecare dată prin gingășia și eleganța lor. Nu ezita să îi oferi drept cadou cu orice ocazie, în toate formele care îți vin în minte. 

 

 

 

×