x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Noile frontiere ale habitatului

Noile frontiere ale habitatului

24 Mai 2005   •   00:00

Misterele si sclipirile exotice ale Orientului revolutioneaza astazi principiile arhitecturii de interior, oferind savoare, parfum si autenticitate spatiilor amenajate in acest stil.



  • de GEORGIANA TEODORESCU

  • TENDINTE. Mobilier din lemn masiv de nuc, furniruit Wenge, seria I Contemporanei
    Studiul influentelor orientale marcheaza opera de creatie a designerilor de specialitate, dand posibilitatea de a alege solutii inedite pentru amenajarea locuintelor noastre.

    Prezentata in premiera la Salonul International de Mobila de la Milano, expozitie desfasurata anul trecut, colectia de mobilier pentru camere I Contemporanei, realizata de producatorul italian Fulgini Group, a adus un plus de noutate in ceea ce priveste tendintele de design in industria mondiala a mobilei.

    INTERFERENTE. Orientul si Occidentul se interfereaza, dand nastere unui nou stil de viata, intrupat din chintesenta fiecareia dintre cele doua culturi in parte. I Contemporanei este expresia dialogului permanent dintre doua stiluri, exprimand atmosfera exotica interpretata de sufletul designerului italian. Lemnul masiv de nuc, prezentat in culoarea eleganta si totodata calda Wenge / Mocca a cafelei, este prelucrat in forme curate, rectangulare, riguroase, da nastere unor compozitii care tin cont atat de regulile confortului occidental, cat si de standardele mi-nimaliste ale stilului asiatic. Interpretarea moderna a spatiilor combina formele precise ale lemnului cu materiale si accesorii diverse (geamurile transparente si politele de sticla ale vitrinelor, manerele metalice si tesuturile in modele si culori exotice, calde).

    LAITMOTIV. Aceasta colectie deosebita are ca laitmotiv prelucrarea particulara a frontalelor si lateralelor, care in combinatie cu suprafetele drepte realizeaza o "textura" tridimensionala, ce confera dinamica si personalitate ansamblurilor realizate. Aceleasi trasaturi le gasim si in cazul canapelelor, fotoliilor, scaunelor si masutelor tip "bistro", care se imbina in mod fericit cu piesele de mobilier cu un design colonial (paturi joase, cu sau fara baldachin, noptiere simple etc.), dar interpretat intr-un stil modern, internationalizat. Toate aceste piese sunt desenate si realizate in cadrul unui tot unitar, ce imprima locuintei un nou stil, iar habitatului, in general, noi frontiere ...

    In Romania aceasta gama de mobilier este importata de catre firma Smart-Solutions.

    ACCESORII
    Din toamna anului trecut, firma Fulgini produce o gama de accesorii nascuta din dorinta de completare si intregire a atmosferei neocoloniale creata de liniile mobilierului. Materiale de cea mai buna calitate ca matase, bumbac, portelan, ceramica, inox se impletesc pentru a da nastere unor obiecte personalizate, in perfecta armonie cu intreaga gama de mobilier. Oglinzi, lampi, veioze, perne, vaze, farfurii sau obiecte pur decorative sunt accente necesare care devin expresie a personalitatii deosebite a acestui stil.
    ×
    Subiecte în articol: high-life