x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Ce sunt unghiile cu gel?

Ce sunt unghiile cu gel?

11 Apr 2023   •   11:45
Ce sunt unghiile cu gel?

Spre deosebire de oja convențională, consistența unghiilor cu gel este puțin mai groasă și mai vâscoasă. Înainte de aplicarea lichidului asemănător gelului, unghia este mai întâi asprită, astfel încât gelul să adere mai bine. 

Aplicația în sine este ca oja normală. Singura diferență, degetele îngrijite sunt apoi ținute sub o lampă UV sau o lampă LED timp de aproximativ două minute. Acest lucru permite gelului să se usuce și să se întărească corespunzător. Această procedură se repetă încă o dată înainte ca stratul superior să fie aplicat pe unghii ca pas final, care atinge, de asemenea, gradul complet de duritate sub lumina UV. Adesea femeile folosesc seturi numite kit unghii cu gel. Sunt kituri gata preparate așa încât să poată fi folosite cu ușurință.

Care este diferența dintre unghiile cu gel și cele acrilice?

Ambele tipuri de produse pentru unghii au un ingredient în comun: acrilul. Dar, în timp ce gelul se aplică direct pe unghie, unghiile acrilice trebuie mai întâi amestecate cu un amestec de pudră și lichid. Această masă de acrilat se întărește rapid și trebuie prelucrată imediat după amestecare. Unghiile acrilice nu necesită lampă UV sau lumină LED. Întărirea funcționează doar în aer. Datorită materialului mai moale, unghiile cu gel sunt de obicei puțin mai groase, deoarece sunt formate din mai multe straturi de gel, iar acrilul se poate descurca cu mai puține straturi.

Sunt unghiile cu gel dăunătoare?

Unghiile cu gel nu au o reputație deosebit de bună. Se spune că dăunează unghiei naturale și chiar sunt periculoase pentru sănătate. Dar este adevărat? Ca și în multe alte lucruri în viață, nu ar trebui să renunți la unghii cu gel, și pentru a nu merge la salonul de manichiură, este mai bine să alegi un kit unghii cu gel. Unghiile cu gel în sine, nu sunt periculoase. 

Cât durează unghiile cu gel?

În mod normal, unghiile cu gel de calitate durează aproximativ trei săptămâni. În acest timp, unghiile artificiale sunt protejate de ciobire sau pete. Poți desfășura toate activitățile și nu trebuie să-ți faci griji că gelul se desprinde. Mai ales pentru un eveniment, unghiile cu gel sunt ideale. O nouă modelare durează până la două ore pentru un profesionist, o reumplere între una și două ore. Durata depinde în totalitate de natura unghiei naturale și a unghiei cu gel deja vopsite.

Kit unghii cu gel

Dacă ești începătoare în aplicarea de unghii cu gel, vei economisi mult timp cu un kit unghii cu gel, care include instrucțiuni pas cu pas. Multe dintre kituri conțin mai multe culori care sunt suficiente pentru cel puțin zece manichiuri cu gel. De asemenea, vin adesea cu bețișoare de lemn de trandafir sau portocal pentru a împinge cuticulele înapoi. Produsele sunt disponibile și individual și pot fi cumpărate după dorință. În general, întreaga manichiură de unghii cu gel durează aproximativ 15 până la 20 de minute, dar este întotdeauna mai scurtă decât media de două ore la salonul de manichiură. De îndată ce capeți mai multă experiență, poți încerca mai multe nuanțe mai deschise sau mai întunecate. Este binecunoscut faptul că practica te duce la perfecțiune. Tendințele actuale, look-urile neobișnuite precum aspectul ombre sau propriile idei pot fi aplicate pe unghiile tale. În ceea ce privește forma, există ceva pentru toate gusturile. Fie scurte sau lungi, pătrate sau ovale, orice lungime și formă dorită este posibilă.

 

×
Subiecte în articol: unghii cu gel kit