x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Festivalul Mărului, în weekend, în Parcul "Alexandru Ioan Cuza"

Festivalul Mărului, în weekend, în Parcul "Alexandru Ioan Cuza"

15 Noi 2019   •   18:00
Festivalul Mărului, în weekend, în Parcul "Alexandru Ioan Cuza"

Cea mai mare plăcintă cu mere din această toamnă, în lungime de peste zece metri, va fi atracţia principală a celei de-a treia ediţii a Festivalului Mărului, care va avea loc în weekend, în Parcul "Alexandru Ioan Cuza" (IOR), pe platoul din spatele bisericii maramureşene.


Potrivit unui comunicat al organizatorilor, pentru prepararea plăcintei, care va putea fi degustată sâmbătă, începând cu ora 13,00, se vor folosi 500 kg făină, 200 kg de mere, 50 litri de lapte, 30 litri de ulei, 100 ouă, 25 kg zahăr, unt, drojdie şi sare.

O altă atracţie a târgului este standul producătorilor de fructe veniţi din comuna Voineşti, judeţul Dâmboviţa, unde vizitatorii pot savura suc natural de mere stors în faţa lor. Doritorii vor avea posibilitatea să deguste şi suc de mere cu sfeclă, suc de mere fiert cu scorţişoară.

De asemenea, vizitatorii vor putea achiziţiona mere Ionatan, Golden, Florina, Generos, Bot de iepure, dar şi mere Renet pentru diabetici, toate livrate din bazinul pomicol Voineşti - Dâmboviţa.

Printre produsele care urmează să fie prezentate în cadrul târgului se numără produse naturale, prăjituri de casă, plăcinte poale-n brâu, plăcinte moldoveneşti, dulceţuri, siropuri, produse apicole, sucuri naturale de mere şi dulciuri fără zahăr.

Vizitatorii vor putea degusta, de asemenea, pastramă de berbecuţ, mici fragezi, frigărui delicioase, fripturi zemoase, sarmale, fasole cu ciolan. Oaspeţii se mai pot delecta şi cu cozonac domnesc, plăcinte bucovinene, ciocolată de casă, prăjituri tradiţionale, covrigi, siropuri, miere, ceaiuri şi suc de miere cald cu scorţişoară.

Pe lângă mâncare şi dulciuri, vizitatorii vor mai regăsi meşteşugari care vor expune produse hand-made.

Potrivit organizatorilor, târgul se organizează în scop caritabil, pentru susţinerea şi întrajutorarea copiilor şi tinerilor cu situaţii financiare modeste care reprezintă factorul de risc în consumul şi traficul de substanţe interzise, iar integrarea acestora în comunitate reprezintă de cele mai multe ori o reală provocare pentru autorităţi.

Sâmbătă, de la ora 13,00, beneficiarii Centrelor de Plasament Sector 3, vor participa la petrecerea câmpenească cu preparate tradiţonal româneşti, unde vor afla secretele prelucrării sucului de mere precum şi beneficiile acestuia pentru sănătate şi se vor implica activ în procesul de fabricare.

"Dependenţi de creaţie - Urban Artsy Bazar" reprezintă un nou concept de bazar urban, un mix între un iarmaroc de oraş (cu obiecte produse de designeri, accesorii, decoraţiuni şi produse artizanale, inclusiv alimentare şi nealimentare) şi organizarea unor ateliere pentru copii - de creaţie de artă şi hand made, nutriţie sănătoasă, ocupaţii tradiţionale, pictură pe faţă.

Prin acest proiect se doreşte să se atragă atenţia într-un mod prietenos asupra unor modalităţi sănătoase de petrecere a timpului liber, ca alternativă la consumul experimental de droguri. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Festivalul Mărului