x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Guinness World a suspendat titlul "Cel mai bătrân câine din lume". Bobi ar fi murit la 31 de ani

Guinness World a suspendat titlul "Cel mai bătrân câine din lume". Bobi ar fi murit la 31 de ani

de Redacția Jurnalul    |    17 Ian 2024   •   21:00
Guinness World a suspendat titlul "Cel mai bătrân câine din lume". Bobi ar fi murit la 31 de ani
Sursa foto: Hepta

Cel mai bătrân câine din lume a murit în octombrie 2023. El se numea Bobi și avea 31 de ani și 165 de zile când s-a stins din viață. Cu toate acestea, Guinness World Record i-a suspendat titlul și a deschis o anchetă privind vâsta patrupedului.

El a murit la 8 luni după ce World Hall of Fame a anunțat  pe site-ul său că este cel mai vechi câine în viață din lume.

Bobi făcea parte din rasa Rafeiro, de origine portugheză, cunoscuți drept câini de pază pentru animalele de la ferme. Speranța obișnuită de viață este de 12-14 ani. A fost declarat și cel mai bătrân câine din istorie, depășind un record deținut timp de aproape un secol de câinele australian Bluey, care a murit în 1939, la vârsta de 29 de ani și 5 luni.

"În timp ce revizuirea noastră este în curs, am decis să suspendăm temporar ambele titluri de record pentru Cel Mai Bătrân Câine în Viață și (Cel Mai Bătrân Câine), până când toate constatările noastre vor fi pe deplin confirmate", a spus un purtător de cuvânt al Guinness pentru AFP.

Nu s-a specificat ce a provocat suspiciunile celor din juriu. Dar sceptici, citați de media britanică și americană, au remarcat că picioarele lui Bobi par să aibă o culoare diferită în fotografiile de la naștere și în imaginile de la bătrânețe.

Veterinarul Miguel Figuereido din Lisabona a declarat pentru AFP, anul trecut: "Nu pare a fi un câine foarte bătrân... cu probleme de mobilitate... sau cu masa musculară a unui câine bătrân."

Guinness World Records a insistat că suspendarea este "temporară, pe durata revizuirii."

Povestea lui Bobi

Bobi, oficial născut la 11 mai 1992, a scăpat de la moarte în primele zile de viață. El și alți trei cățeluși s-au născut într-un șopron de lemn aparținând familiei Costa, în satul Conqueiros, din centrul Portugaliei.

Deoarece familia deținea deja multe animale, părinții au decis să renunțe la puii nou-născuți, a povestit Leonel Costa, stăpânul lui Bobi, care avea 8 ani în acea perioadă. Ei au uitat, fără să vrea, un cățeluș - Bobi - și au fost în cele din urmă convinși de Costa și sora sa să îl păstreze.

Costa atribuie longevitatea lui Bobi liniștii vieții la țară și dietei variate.

Niciodată nu a fost legat sau ținut în lesă și obișnuia să cutreiere pădurile din jurul satului înainte să devină prea bătrân pentru a se mișca mult, petrecându-și zilele în curte alături de pisicile familiei, relatează dcnews.ro.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: bobi caine batran guinness world