x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Dansez pentru calul tău

Dansez pentru calul tău

17 Dec 2010   •   08:18
Dansez pentru calul tău

143017-alx-7491.jpgCei 110 petrecăreţi au plătit biletul de intrare în valoare de 10 lei, obţinându-se astfel suma de 1.100 de lei, la care s-au adăugat 2.361 de lei din donaţii şi vânzări de bijuterii, accesorii, picturi, desene, felicitări, calendare şi alte obiecte confecţionate special pentru a le veni în ajutor căluţilor. Cu încă o donaţie de 150 de euro, s-a ajuns la aproape 4.100 de lei, iar banii vor fi folosiţi de fundaţie pentru îngrijirea cailor de la Fierbinţi. Pentru petrecăreţi au mixat DJ Paul şi Ufe, într-o combinaţie de funk, jazz, brazil şi bossanova, într-o mare sărbătoare a dragostei pentru cai.

La rândul lor, artiştii care au performat în seara evenimentului şi-au donat integral onorariile pentru caii de la Fierbinţi. Datorită petrecăreţilor care au ales să danseze într-o seară de week-end în folosul unor animale, căluţii din Fierbinţi pot privi cu mai mult optimism iarna grea care abia a început, în perioada următoare fiindu-le asigurate tratamentele medicale, vitaminele, hrana şi îngrijirea.

GIA va pune la dispoziţia celor care vor să ajute animelele un site unde se vor putea comanda bijuterii, accesorii, picturi, desene, felicitări, calendare şi alte lucruri frumoase cu şi despre căluţi, asemănătoare celor care au fost vândute la „Dance for a Horse, Of Course!”. Fondurile care vor rezulta din vânzări vor fi folosite, de asemenea, pentru a ajuta caii din comuna Fierbinţi.

Povestea acestor cai este foarte tristă. Trataţi ca simple active ale unei firme falimentare, au fost hrăniţi cu pufuleţi mai bine de o lună, timp în care patru dintre ei au murit de foame şi de sete. Caii au trăit în condiţii cumplite la ferma din comuna Fierbinţi, din judeţul Ialomiţa, iar acum sunt în grija Primăriei. Caii de rasă pură au fost lăsaţi în mizerie de proprietar, acesta susţinând însă că a avut grijă de ei în toată această perioadă. Cele 30 de animale care au supravieţuit au nevoie urgentă de îngrijiri medicale, de hrană de calitate, de un loc cald şi sigur unde să petreacă iarna. Proprietarii au fost decăzuţi din drepturi după ce Poliţia animalelor i-a acţionat în instanţă.

Caii au fost identificaţi de medicii direcţiei sanitar-ve­terinare şi trecuţi sub autoritatea temporară a Primăriei Fierbinţi, însă au rămas în continuare în aceleaşi grajduri, Primăria neavând unde să-i mute. Proprie­tarul cailor este Dorin Cristian Drăgoi, care la toate acuzaţiile pe care i le-au adus asociaţiile pentru protecţia animalelor a răspuns doar că animalele nu suferă de nici o boală. Animalele au fost înregistrate prima oară în septembrie 1998, când societatea Standard Nutricia, actualmente Standard Snacks, aflată în procedură de faliment, i-a vândut 16 animale lui Dorin Cristian Dragoi.

Caii reprezentau aport de capi­tal social cu o valoare de 74 milioane de lei vechi în socie­ta­tea Caballero Club SRL. Actualul proprietar a fost asociat unic şi administrator al acestei societăţi timp de doi ani, apoi a cesionat 80% din capitalul social către Kensington Corporate Investments SRL, actualmente Dream Cereals SRL, societate deţinută în proporţie de 80% tot de el, 10% fiind în proprietatea Aureliei Costache, iar alte 10 procente aparţinând lui Ioachim Dragoi, tatăl omului de afaceri. Caii s-au înmulţit, iar acum sunt 30, după ce patru animale au murit.

×
Subiecte în articol: aer liber hobby