x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Deţinuţii de la Jilava i-au întâmpinat pe bucureşteni cu flori şi culori, la Palatul Şuţu

Deţinuţii de la Jilava i-au întâmpinat pe bucureşteni cu flori şi culori, la Palatul Şuţu

09 Feb 2014   •   15:48
Deţinuţii de la Jilava i-au întâmpinat pe bucureşteni cu flori şi culori, la Palatul Şuţu

O expoziţie mai puţin obişnuită a încântat sâmbătă vizitatorii Muzeului Municipiului Bucureşti. Deţinuţii de la Jilava au expus şi au vândut icoane pe sticlă, tablouri, măşti colorate, felicitări, brăţări, coliere şi alte obiecte decorative pe care le creează în atelierele penitenciarului.
 
“Poate că mulţi se sperie de noi, dar ăştia suntem, aşa cum ne vedeţi. Am greşit şi plătim, dar vrem să facem ceva şi cred că reuşim să facem ceva frumos”, spune Cristian D., un deţinut care a învăţat să picteze în penitenciar. Din grupul creativ de la Jilava, unii sunt pictori, alţii sunt discipoli, dar toţi iubesc arta la fel de mult şi încearcă să se perfecţioneze continuu.

“Sunt extraordinari băieţii. Bravo lor! Am intrat să văd ce expoziţii mai sunt şi am vorbit cu unii dintre ei. Mi-au făcut o impresie neaşteptat de bună. De la ei am aflat că sunt deţinuţi şi că au ateliere de creaţie la Jilava. Recunosc, m-au trecut fiori, câteva minute, dar când am văzut cât de calmi şi politicoşi sunt şi cât de frumos vorbesc despre artă, m-au impresionat”, a mărturisit Marius Paraschiv, unul dintre vizitatorii expoziţiei de sâmbătă.

Pentru Ziua Îndrăgostiţilor, artiştii au pregătit obiecte decorative speciale, care i-au fascinat în special pe copiii şi pe tinerii vizitatori. Pictorul Marin Constantin Slătineanu, ale cărui tablouri sunt expuse în această perioadă în holul Muzeului Bucureştiului, le-a explicat artiştilor de la Jilava câte elemente tehnice, în timp ce vizitatorii s-au bucurat de ambele expoziţii găzduite simultan în holul central al Palatului şuţu.

Seria de expoziţii “Fir de artă pentru jocul vieţii” va continua în acest an cu evenimente ce vor fi organizate la diverse muzee din Bucureşti.


×