x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby “Living the dream”, expoziţie de fotografie la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

“Living the dream”, expoziţie de fotografie la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

de Luminita Ciobanu    |    02 Iul 2013   •   15:36
“Living the dream”, expoziţie de fotografie la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Muzeul Naţional al Ţăranului Român găzduieşte, începând de joi, 4 iulie 2013, ora 17:00, expoziţia de fotografie “Living the dream”, un documentar de fotografie despre cea mai veche comunitate de români din Statele Unite. Imaginile surprind viaţa şi cultura românească din zona metropolitană a oraşului Cleveland. Aici s-a construit prima biserică ortodoxă din America în 1904 şi, tot aici, a fost publicat şi primul ziar românesc din America. În fiecare vară este organizat la Cleveland Festivalul Românesc.

Cel mai recent recensământ arată că aproximativ 20.000 de români locuiesc în zona metropolitană a oraşului amintit însă, în ultimii 15 ani, comunitatea a început să se micşoreze, noii veniţi preferând să se stabilească în alte oraşe precum Chicago şi New York. Primii imigranţi români s-au stabilit la Cleveland sfârşitul secolului al XIX-lea. Majoritatea proveneau din Transilvania şi veniseră să muncească în fabricile de oţel.

Primele fotografii – parte a expoziţie găzduite de Muzeul Ţăranului Român - au fost realizate în ianuarie 2011, iar perioada de documentare s-a încheiat în august 2012. Odată cu expoziţia se lansează şi albumul care însoţeşte proiectul.

Expoziţia, realizată în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite la Bucureşti, va putea fi vizitată până la 14 iulie, la Sala Acvariu.


×