x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Ce înseamnă JOMO, opusul lui FOMO? Detoxifierea de social media te ajută să te bucuri de viață

Ce înseamnă JOMO, opusul lui FOMO? Detoxifierea de social media te ajută să te bucuri de viață

de Redacția Jurnalul    |    03 Feb 2024   •   21:40
Ce înseamnă JOMO, opusul lui FOMO? Detoxifierea de social media te ajută să te bucuri de viață
Sursa foto: Hepta

JOMO, acronim pentru "Joy of Missing Out", este o tendință în creștere care promovează bucuria de a rata anumite experiențe, în special cele promovate pe rețelele sociale.

Spre deosebire de FOMO ("Fear of Missing Out"), care generează anxietate din cauza ratării unor evenimente sau tendințe, JOMO pune accent pe bunăstarea personală și pe construirea unei vieți satisfăcătoare în afara spațiului digital.

Conceptul a apărut pentru prima dată în 2018 în New York Times și a câștigat popularitate recent ca o modalitate de a combate efectele negative ale rețelelor sociale.

Dr. Matteo Merigo a explicat pentru Fanpage că este un concept care are foarte mult de-a face cu o adevărată detoxifiere .

JOMO presupune o detoxifiere de social media, renunțând la nevoia de a fi mereu conectat și de a compara propria viață cu a altora.

Acest lucru permite o concentrare mai mare pe experiențele personale, pe relații și pe pasiuni.

Practic, JOMO este o invitație la a ne relua controlul asupra vieții și a o trăi cu intenție, autenticitate și satisfacție. Prin eliberarea de presiunea socială online, ne putem concentra pe ceea ce contează cu adevărat și ne putem construi o viață mai semnificativă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: JOMO social media stil de viaţă