x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Legumele care te îngrașă mai tare decât shaorma. Sunt interzise în diete

Legumele care te îngrașă mai tare decât shaorma. Sunt interzise în diete

de Redacția Jurnalul    |    13 Ian 2024   •   10:40
Legumele care te îngrașă mai tare decât shaorma. Sunt interzise în diete

Orice persoană care duce un stil de viață sănătos știe că integrarea legumelor în dietă este un aspect esențial. Există însă anumite legume care ar trebui să fie evitate în cazul în care o persoană își dorește să slăbească, deoarece sunt bogate în calorii și amidon.

Potrivit spynews.ro, deși pentru unii poate părea greu de crezut, anumite legume NU sunt recomandate când vine vorba de menținerea greutății. Dacă îți dorești să slăbești, trebuie să știi că sunt câteva legume pe care e de preferat să le eviți, pentru că ele conțin amidon și sunt bogate în calorii.

Legumele care sunt periculoase pentru siluetă

Cartofii sunt printre cele mai versatile legume. Pot fi mâncați sub formă de piure, prăjiți, ca chipsuri sărate și coapte. Sigur, cartofii sunt gustoși, dar aceasta este o legumă care nu trebuie consumată în exces, mai ales când probabil îi mâncați într-una dintre multele lor forme modificate, cu o mulțime de toppinguri. Aceste legume bogate în amidon te pot face să acumulezi kilograme și nicidecum să scapi de ele. O porție de 100 de grame de cartofi fiți conține între 80 și 100 de calorii, în funcție de modul în care sunt preparați, ceea ce îi face dificil de inclus într-o dietă sănătoasă de slăbire.

Și țelina și păstârnacul sunt legume cunoscute pentru conținutul scăzut de fibre și nivelul lor ridicat de calorii. O porție de 100 de grame de țelină poate conține 15 calorii, iar aceeași cantitate de păstârnac poate avea aproximativ 50 de calorii. De asemenea, fasolea este deosebit de densă din punct de vedere caloric, conținând 200 de calorii la 100 de grame. Un castron de ciorbă de fasole conține aproximativ 400 de calorii, ceea ce o face o opțiune proastă pentru o masă ușoară și sănătoasă.

Morcovii se numără printre legumele care probabil te vor face să te îngrași

Dacă te gândești că ronțăitul morcovilor te va ajuta să slăbești rapid, gândește-te din nou. Potrivit specialiștilor, datorită conținutului lor de zahăr, morcovii se numără printre legumele care probabil te vor face să te îngrași dacă mănânci cantități excesive.

De asemenea, dacă vrei să slăbești, porumbul ar trebui eliminat din dieta ta. Porumbul dulce ar putea face consumul de legume mai plăcut, dar această dulceață înseamnă zahăr – catalizatorul creșterii în greutate. „Zahărul vă dezechilibrează hormonii, inclusiv insulina și cortizolul, care semnalează corpului dumneavoastră să stocheze calorii sub formă de grăsime. De aici și creșterea în greutate”, spune Dr. Dunston, scrie rd.com.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: leguma dieta shaorma