x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Media Jurnalul 30 de ani! Un quality pursânge

Jurnalul 30 de ani! Un quality pursânge

de Adrian Cercelescu    |    07 Iun 2023   •   00:40
Jurnalul 30 de ani! Un quality pursânge

Jurnalul Național a intrat în presă cu un an înaintea mea. Dar m-am grăbit la întâlnire: prima sarcină de serviciu ca reporter „în probe” la Adevărul a fost să mă duc la Jurnalul. Și să nu mă întorc fără un ziar în care era un articol din care se putea face un alt articol, doar că șeful meu îl pierduse. Atunci am văzut Jurnalul chiar în „vatra” lui - celebrul sediu de pe București-Ploiești.

Mulți ani am privit Jurnalul Național din afară. Ca vecini de Casa Presei, uneori nici n-aveai cum să-l ignori. Într-o zi au acoperit clădirea cu un banner uriaș pe care scria Nr. 1. Și chiar era. Jurnalul este ziarul care a atins Everestul din presa scrisă: a scos un cotidian de top, însoțit de suplimente zilnice și de inserturi culturale.

Astăzi, toate redacțiile cotidienelor „centrale” luate la un loc ar putea încăpea în redacția unui singur ziar de acum 30 de ani. Veteranii lor sunt jurnaliști care s-au adaptat la web 2 și 5G,  schimbările tehnologice care au schimbat fața presei.

Jurnalul lui 2023 și-a păstrat însă bunele obiceiuri la care îl obligă propria istorie: este un quality pursânge în print și o sursă de informații fără clickbait în online.

Jurnalul Național este tipul de ziar iubit nu numai de cititori, ci și de propriii redactori. Și a avut sute, care îți pot spune cu lacrimi în ochi povești de la Jurnalul. Simplul fapt de a te afla în cronologia JN este o onoare.

×
Subiecte în articol: Jurnalul 30 de ani