x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Valentine's Day cu cântec şi voie bună

Valentine's Day cu cântec şi voie bună

de Dana Cobuz    |    14 Feb 2010   •   00:00
Valentine's Day cu cântec şi voie bună
Sursa foto: Bogdan Balaş/INTACT IMAGES

Anii de democraţie au adus la pachet şi importul de sărbători occidentale. Ne-am conformat şi le sărbătorim... româneşte, cu muzică şi voie bună.



Şi ce dacă românii au din moşi-strămoşi propriile tradiţii? De îndată ce s-a dat "liber" la sărbători de tot soiul, indiferent de cultura sau religia care le-a născut, ai noştri le-au adoptat ca pe nişte copii fără mamă şi fără tată, le-au crescut cu grijă şi le cinstesc cu petreceri şi cadouri de fiecare dată când le vine vremea în calendar.

Valentine's Day a devenit în română Ziua îndrăgostiţilor. Prilej de cheltuit bani pentru a-i arăta iubitului sau iubitei cât de mult înseamnă pentru tine. Inimioare, floricele, muţunaşi de pluş, cosmeticale, cină la lumina lumânărelelor sau bilete la concerte cu muzică... romantică. Pe-acolo se opreşte imaginaţia românului în privinţa cadourilor destinate "jumătăţii". Şi, pentru că darurile pluşate sunt cam aceleaşi în fiecare an, mulţi îndrăgostiţi se orientează spre cadourile cu "sentiment". Concertele de "Corazon" sunt la putere şi în acest an, cel puţin în Bucureşti.

În turneul ei în România, Vonda Shepard, cunoscută mai ales ca autoare a coloanei sonore din serialul "Ally McBeal", ajunge să susţină recitalul din Bucureşti chiar de Valentine's Day. Pentru 95 lei, cât costă biletul de intrare la Silver Church, vă puteţi face perechea fericită.

La Sala Palatului, tot la 14 februarie, de la ora 19:30, trupa Direcţia 5 va interpreta live cele mai romantice piese din repertoriu într-un decor special, abundând de simbolurile iubirii. Concertul coincide cu lansarea albumului "Declaraţie de dragoste", un best-of care conţine cele mai cunoscute hituri ale formaţiei. Porţia de romantism cu Direcţia 5 vă scoate din buzunare între 50 şi 150 lei pe bilet.

Un cadou muzical mai aparte poate fi şi concertul Sarah Chang de la Ateneul Român de la 14 februarie. Sarah Chang este una dintre cele mai renumite violoniste din lume şi a vândut deja milioane de discuri. Preţul unui asemenea dar de Valentine's Day este cuprins între 150 şi 300 lei.

Şi, pentru că nu toţi vor să se alinieze trendului occidental, Ţapinarii oferă alternativa: Anti-Valentine's Day! Covei şi Tănase încheie miniturneul naţional cu acest nume prin concertele de la Bucureşti (Club A, 13 februarie) şi Constanţa (Club Doors, 14 februarie). Să petreceţi frumos şi să vă iubiţi mult!

×
Subiecte în articol: antimonden