x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden A jucat cu Nicole Kidman si a luat 250 de dolari

A jucat cu Nicole Kidman si a luat 250 de dolari

29 Iun 2004   •   00:00

Solista de muzica populara Elena Padure a facut figuratie pentru cateva scene din "Cold Mountain", filmate langa Zarnesti. Experienta pe care a trait-o alaturi de ceilalti colegi de platou a fost unica. Plus ca i-a cunoscut si pe actorii principali, Nicole Kidman si Jude Law.

ROXANA I. ANCUTA

A fost nevoie de cantareti pentru secventele filmate in biserica, iar printre artistii de la Teatrul Muzical din Brasov, chemati la casting, s-a numarat si Elena Padure. Interpreta a trecut proba si a fost pentru cinci zile actrita.

MANCARE SI LA PACHET. S-a bucurat de prezenta unor mari actori, dar a primit si o suma frumusica pentru prestatia din "Cold Mountain": 250 de dolari. La care s-a adaugat masa zilnica si transportul. La capitolul mancare, a fost o mica problema. Nu din partea organizatorilor, ci din partea unor localnici, figuranti si ei in productia americana. Toata lumea a avut parte de un minunat bufet suedez, pregatit de cativa specialisti italieni, insa dupa ce romanii au dat iama prin bunataturi, luandu-si chiar si la pachet, bufetul suedez s-a inchis. Iar cei prezenti au primit mancare cu portia. Se pare ca Nicole a fost si ea o mancacioasa, dar nu a vrut decat cruditati. "Mi-a placut foarte mult de Nicole. Este atat de suava! Are un ten ca de portelan". Chiar daca n-a apucat sa schimbe cateva vorbe cu incantatoarea australianca, s-a conversat cu parintii regizorului Anthony Minghella, care s-au aratat mai mult decat incantati de imprejurimile Brasovului, atat cat au putut vedea la filmari.

UITE PORUMBELUL. Si despre Jude Law, numai vorbe de bine. Amabil cu toata lumea din preajma lui, mereu zambitor, comunicativ si, mai ales, curtenitor cu tinerele romance care au facut figuratie pentru corul bisericii. "Nu era un timp extraordinar de frumos, dar era interesant. Tin minte ca scena in care el iesea din biserica cu un porumbel in mana a fost cu peripetii. Porumbelul, in loc sa se inalte spre cer, s-a intors in biserica si, abia dupa cateva ore, au reusit sa-l prinda. La final, s-a organizat o petrecere la restaurantul Miorita. A fost foarte bine, mai ales ca le-am cantat cate ceva". Oaspetii de seama, veniti de peste hotare, au capitulat in fata mancarurilor traditionale. Micii, sarmalele si mamaliga i-au dat pe spate.

Surprinzator, Elena Padure n-a vazut filmul pana acum, pentru ca atunci cand a avut loc premiera productiei cinematografice in Brasov, a fost plecata din tara, intr-un turneu.

Canta in sase limbi

Elena Padure este bucovineanca. Originara din judetul Suceava, cantareata de muzica folclorica s-a stabilit la Brasov din 1983. Ca artist profesionist a debutat in cadrul ansamblului "Rapsodia Dunarii" din Galati. Odata ajunsa in "Iasov", cum i se mai spune prin popor, orasului de la poalele Tampei, Elena Padure s-a angajat la ONT Carpati, ca solist al Cramei Cerbul Carpatin, inclusa la acea vreme in circuitul international de turism. Dupa zece ani, s-a transferat in cadrul orchestrei Miorita din Brasov, unde a lucrat din 1990 si pana in 1994. Elena nu este o simpla solista de muzica populara: "Vocea ma ajuta sa cuprind o arie mai ampla. In repertoriul meu se regasesc si cantonete italiene, romante, tango-uri, ever-green-uri". Canta in ebraica, idis, rusa, greaca si maghiara. A colindat lumea si a avut spectacole prin America, Israel (unde a stat doi ani), Cipru, Franta, Olanda, Italia.
×
Subiecte în articol: antimonden