x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Alex, trompetistul din Mandinga, părăseşte trupa pentru alte proiecte muzicale... şi cinematografice

Alex, trompetistul din Mandinga, părăseşte trupa pentru alte proiecte muzicale... şi cinematografice

20 Iun 2013   •   15:49
Alex, trompetistul din Mandinga, părăseşte trupa pentru alte proiecte muzicale... şi cinematografice

După 10 ani împreună, Alex Burcea, unul dintre fondatorii grupului, se desparte de colegii săi pentru un nou început artistic. Alături de Mandinga, al cărei co-fondator a fost din 2002, Alex a luat parte la realizarea celor 5 albume lansate în cei 10 ani de activitate, a fost premiat alături de colegi pentru show-urile susţinute, a fost pe scena Eurovision în 2012, a regizat primul documentar al trupei, intitulat “Primii 10”, şi  a onorat sute de concerte în ţară şi în străinătate.

Alex este mândru de colaborarea cu Mandinga, dar consideră că este momentul să se dezvolte artistic şi în alte direcţii, să caute noi provocări.

“Mandinga este trupa care mi-a alimentat adolescenţa şi alături de care am crescut. Profesional vorbind, acest proiect mi-a adus satisfaţie şi realizări numeroase. Consider însă că am demonstrat tot ceea ce era de demonstrat în această formulă şi îmi doresc să încerc şi altceva, să explorez noi zone muzicale. 
Ultimul meu concert cu Mandinga a fost în Azerbaidjan, de Revelion. Nu au fost lacrimi, nici obiecţii, ci doar “un gentlemen agreement”, bazat pe respectul reciproc pe care ni-l purtăm.  Rămân amintirile frumoase şi realizările la care fiecare dintre noi şi-a adus aportul. Doar că, de acum încolo, nu voi mai fi “Alex de la Mandinga”. Le mulţumesc celor care au fost alături de trupă, deci şi de mine, şi îmi doresc să îmi înţeleagă decizia. “

Momentan, Alex rămâne cantonat în propriul studio, unde pregăteşte noi propuneri muzicale pentru public. Artistul a declarat că pot fi chiar mai multe proiecte la care va lua parte în viitorul apropiat, întrucât nu duce lipsă de idei şi statutul recent recâştigat de artist solo îi permite o mai mare implicare.
“Nu vreau să spun mai multe, urmăresc să păstrez concentrarea şi energia pentru studio, însă voi reveni cât de curând pe scenă. Muzică am făcut toată viaţa mea, cei mai mulţi au spus că am făcut-o bine, şi nu intenţionez să mă opresc. “

Artistul şi-a îndreptat atenţia în ultimii ani şi către regia de film, fiind chiar viitor absolvent al unei facultăţi de gen. “Mereu am avut curiozitatea de a încerca şi altceva pe lângă muzică, ceva care să completeze mesajul, şi regizarea poveştilor a venit oarecum firesc. Mă pasionează teribil şi studiez pentru a mă perfecţiona. “
Alex lucrează deja la două documentare, unul dintre ele fiind filmat în ultima sa vacanţă în Cuba, despre care a promis să povestească imediat ce vor ajunge într-o formă finală.

“Când porneşti din nou de la zero, este nevoie de multă determinare şi de timp să îţi reintri în ritm. Puteam să apar demult cu alt proiect muzical, însă îmi doresc să fie totul pus la punct. Nu mă grăbesc, Mandinga a fost maraton pentru mine timp de 10 ani, şi această pauză este binevenită. Curse vor fi mereu, acum pregătesc muzica pentru o călătorie cât mai frumoasă“.

×