x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Alexandru Arsinel: "Ar trebui sa devin mai slab"

Alexandru Arsinel: "Ar trebui sa devin mai slab"

26 Iun 2004   •   00:00
Alexandru Arsinel: "Ar trebui sa devin mai slab"

MONDEN

Arsinel a trait momente de fericire acuta atunci cand s-a indragostit pentru prima data si cand a intrat la facultate.
ROXANA I. ANCUTA

In fiecare sambata, vedetele show-biz-ului autohton vor fi supuse unui tir de intrebari, cunoscute si sub numele de "Chestionarul lui Proust". Pentru multi cititori, acest set de intrebari reprezinta un mod de a afla detalii amuzante si inedite, de regula omise in articolele despre celebritati. Scriitorul francez Marcel Proust considera ca o persoana trebuie sa se cunoasca si sa se inteleaga pe sine, inainte de a-i intelege pe altii. Intrebarile sale au menirea de a dezvalui adevarata personalitate, cu conditia ca subiectii sa fie sinceri in raspunsurile lor.

  • Jurnalul National: Ce cuvinte sau expresii folositi cel mai des?

    Alexandru Arsinel: Nu stiu... Poate cuvantul indemanari. Imi place sa spun ca un om este indemanatic sau o institutie are anumite indemanari. Niciodata nu vorbesc extrem de cursiv, iar intreruperile pe care le am in vorbire demonstreaza faptul ca gandesc, in general.

  • Daca ati putea schimba ceva la dumneavoastra, care ar fi acel lucru?

    Cred ca ar trebui sa devin mai slab.

  • Daca ati muri si v-ati intoarce pe Pamant sub forma unui lucru sau a unei persoane, ce credeti ca ati fi?

    Eu mi-as dori sa revin sub forma unui Inger, ca sa pazesc si sa protejez pe cineva.

  • Ce persoana a avut cea mai mare influenta asupra dumneavoastra?

    Mama! De la ea am luat foarte multe lucruri... Simtul gospodaresc, punctualitatea si respectul fata de oameni. Mama era o institutie! Facea absolut orice si cu foarte mult drag.

  • Care a fost ultima carte pe care ati citit-o?

    Cred ca monografia Teatrului Tanase.

  • Ce faceti, de obicei, in timpul liber?

    Nu am timp liber, de regula, dar am inceput sa ma odihnesc mai mult si sa-mi adun gandurile. Ma relaxez uitandu-ma la televizor, la emisiuni cu caracter sportiv, la un film de aventuri sau de actiune. Din cand in cand incerc sa ma duc si la pescuit.

  • Cu ce personaj istoric va identificati?

    Mai degraba cu un personaj dintr-un roman. Cu personajul principal din "Ghepardul" al lui Lampedusa, pentru ca la ora actuala incerc sa-mi inventariez zilele pe care le-am trait, realizarile, bucuriile, tristetile si incerc sa-mi propun planuri de viitor.

  • Care sunt eroinele din istorie preferate?

    Ma gandesc la un personaj extrem de puternic, dar care a cedat din cauza iubirii... Si anume Anna Karenina. O femeie frumoasa, iubitoare si puternica, pana la un moment dat. Si, desigur, ma gandesc la un personaj si mai celebru... la sotia mea.

  • Ce nume sau prenume va plac?

    Toate numele romanesti, adevarate. Nu facaturile. O natie trebuie sa se identifice si prin personalizarea numelor. Sa-ti botezi copilul cu nume de fotbalisti sau de telenovele mi se pare caraghios. Imi plac foarte mult prenumele Ion, Maria, Sanziana...

  • Care sunt eroii din istorie pe care-i dispretuiti?

    Pe toti cei care au tradat.

  • Care este cel mai mare succes pe care l-ati inregistrat pana acum?

    Succesul de a fi un actor aratat cu degetul pe strada.

  • Care este averea la care tineti cel mai mult?

    Familia, reusita familiei mele, care-mi da putere pentru a-mi continua activitatea, viata si sanatatea.

  • Ce va displace cel mai mult la dumneavoastra?

    Faptul ca pot deveni coleric foarte repede. Ma enervez rapid si ajung chiar sa vorbesc urat, dar, in acelasi timp, imi trece la fel de repede.

  • Cand si unde ati simtit acut fericirea?

    Atunci cand m-am indragostit prima data. Dar si atunci cand am intrat la facultate, cand, poate, am fost cel mai fericit! I-am spus mamei mele ca am reusit si am plans in hohote.

  • De ce va este teama cel mai tare?

    De orice necaz s-ar putea abate asupra familiei mele.

  • Care este cea mai mare nesabuinta de care ati dat dovada?

    Nu stiu daca sa-i spun nesabuinta, dar un curaj exagerat manifestat in anumite imprejurari putea sa-mi devina fatal: condusul la volan, de doua ori, si momente din timpul Revolutiei din 1989, cand am intrat in zone extrem de periculoase.

  • Ce regretati cel mai mult?

    Nu regret nimic.

  • Ce talent v-ar fi placut sa aveti?

    Sunt multumit cu ce mi-a dat Dumnezeu.

  • Care este floarea preferata?

    Trandafirul.

  • In ce ocazii apelati la minciuni?

    Oricand pot salva o anumita situatie.

    Emisiune cu Stela Popescu la Pro TV

    Curand se va incheia stagiunea la Teatrul de Revista Tanase, unde este director Alexandru Arsinel. Dar asta nu inseamna ca indragitul actor se pregateste de vacanta. Impreuna cu Primaria Capitalei vrea sa consolideze Teatrul Savoy din Calea Victoriei si sa inceapa lucrarile de reamenajare a Gradinii Herastrau. Iar pe 10 iulie va pleca in Australia pentru a sustine un spectacol care va rula doua saptamani. "Dupa care intru din nou in suturile legate de urmarirea lucrarilor de la Teatrul Savoy. S-ar putea sa dau o fuga si pe Litoral, unde Pro TV ne-a propus mie si Stelei Popescu sa facem o emisiune, de o saptamana". In cele cateva zile pe care va incerca sa le fure din timpul sau, probabil ca se va racori si relaxa la Sinaia, acolo unde il asteapta cabana sa de vacanta.
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden