x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Andreea Marin şi Ştefan Bănică, verificaţi de ANAF! Andreea Marin reacţionează pe Facebook

Andreea Marin şi Ştefan Bănică, verificaţi de ANAF! Andreea Marin reacţionează pe Facebook

21 Aug 2015   •   18:05
Andreea Marin şi Ştefan Bănică, verificaţi de ANAF! Andreea Marin reacţionează pe Facebook

Andreea Marin şi Ştefan Bănică Jr. se numără printre cei 7.879 de contribuabili pentru care Fiscul a propus verificarea fiscală amănunţită, în cadrul „Programului de asigurare a conformării fiscale a persoanelor fizice cu risc fiscal“, care presupune verificarea la sânge a românilor care afişează averi semnificative, dar care nu sunt justificate de veniturile declarate, au declarat, pentru adevarul.ro, surse din cadrul ANAF.

Andreea Marin şi Ştefan Bănică Jr vor fi notificaţi de Agenţia Naţională de Administrare Ficală (ANAF) cu privire la începerea verificării fiscale şi li se va solicita să aducă dovada veniturilor în baza cărora s-au efectuat anumite cheltuieli.

În acest scop, cei doi vor completa câte o declaraţie de patrimoniu (similară cu declaraţia de avere) şi vor aduce o serie de documente justificative privind veniturile realizate.

Dacă aceştia dovedesc că veniturile în baza cărora s-au făcut anumite cheltuieli (achiziţii de imobile, autoturisme etc) au fost declarate la Fisc, se emite o decizie de încetare a procedurii de verificare.

În caz contrar, ANAF emite o decizie de impunere: pentru orice venituri constate de organele fiscale, a căror sursă nu a fost identificată, se impune cota de impozit de 16%, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile.

Imediat, Andreea Marin a reacţionat pe pagina sa de Facebook. Fosta prezentatoare TV spune că, până acum, nu a primit nicio notificare de la ANAF şi ar fi aflat din presă de posibila verificare a averii sale.

"Cred că nu e nimic anormal să primeşti un control la un moment dat, iar acum înţeleg că e vorba de o campanie naţională în acest scop. Din punctul meu de vedere, această procedură ar trebui privită ca normalitate şi nu ai de ce să te temi dacă eşti un om corect, iar din veniturile de pe urma muncii tale îţi plăteşti datoriile către stat", scrie Andreea Marin pe pagina sa de Facebook, citată de antena3.ro.

×
Subiecte în articol: andreea marin anaf stefan banica facebook