x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Angelina Jolie renunță la rolul de ambasador ONU pentru refugiați

Angelina Jolie renunță la rolul de ambasador ONU pentru refugiați

de Andreea Tiron    |    17 Dec 2022   •   07:20
Angelina Jolie renunță la rolul de ambasador ONU pentru refugiați
Sursa foto: Hepta

Angelina Jolie și agenția Națiunilor Unite pentru refugiați se despart după mai bine de două decenii.

Într-o declarație comună emisă vineri, Angelina Jolie și ONU au anunțat că actrița va părăsi rolul său de trimis special al agenției „pentru a se angaja într-un set mai larg de probleme umanitare și legate de drepturile omului”.

„Voi continua să fac tot ce îmi stă în putere în anii următori pentru a sprijini refugiații”, a declarat  Jolie, adăugând că ea a simțit că este timpul „să lucrăm altfel”, interacționând direct cu refugiații și organizațiile locale.

Jolie a început să lucreze pentru prima dată cu agenția ONU pentru refugiați în 2001 și a fost numită ambasador în 2012. Colaborarea a rezultat în „peste 60 de misiuni pe teren pentru a depune mărturie despre suferință, speranță și rezistență”. Cea mai recentă misiune a sa a fost în Burkina Faso.

 „Cauza refugiaților va rămâne aproape de inima ei și sunt sigur că va aduce aceeași pasiune și atenție unui portofoliu umanitar mai larg.”, spune Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiați, Filippo Grandi.

„Ne întâlnim și discutăm despre aceste orori și suntem de acord că nu ar trebui să li se permită să se mai repete. Promitem să tragem – și să menținem – acea linie. Dar când vine vorba de alegeri dificile cu privire la modul de implementare a acestor promisiuni, ne confruntăm cu aceleași probleme în mod repetat”, a scris Angelina Jolie luna trecută în The Guardian , arătând cu degetul în mod special spre membrii Consiliului de Securitate al ONU.

Jolie a început să viziteze taberele de refugiați în 2001 și a fost numită ambasador de bunăvoință al UNHCR în același an.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: angelina jolie ambasador ONU