x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Balada R&B - Ieri muncitor, azi cantaret

Balada R&B - Ieri muncitor, azi cantaret

de Simona Ecovoiu    |    29 Apr 2006   •   00:00
Balada R&B - Ieri muncitor, azi cantaret

Interpretul Silviu-Cornel Iancu sau IN VERSO, pe numele sau de scena, locuieste in Elvetia. Acolo a invatat sa se descurce pe cont propriu, nu de alta, dar, in general, elvetienii se fac ca ploua cand ai probleme financiare.

Jurnalul National: In Elvetia nu poti imprumuta de la un vecin o ceapa sau un chibrit?
IN VERSO: Acolo nu e ca in Romania, unde prietenii te mai ajuta. Asa ca am preluat conceptiile elevetienilor despre viata, in sensul ca nu imprumut pe nimeni si nici eu, la randu-mi, nu indraznesc sa cer cuiva ajutorul.

A spalat podele

Nici pe ai tai nu-i ajuti?
Asta e altceva. Le trimit lunar 300 de euro, caci tata are pensie mica. Mama a murit in urma cu o luna, bine macar ca am apucat sa o vad inainte de a inchide ochii. Am suferit atat de mult si m-a socat atat de tare vestea, incat am albit peste noapte.

Pana sa devii cantaret si compozitor ai fost si la munca de jos...
M-am gandit sa am si eu o meserie, asa ca m-am inscris la o Scoala de management turistic, hotelier si comercial din Elvetia. Am facut practica spaland podelele, toaletele, servind bauturi, am fost si receptioner.

Cum ai ajuns sa faci muzica?
Mereu mi-am dorit sa ajung cineva, sa ies din anonimat. Sunt plecat din tara de peste 20 de ani. Am locuit si in Germania 10 ani, apoi m-am mutat in Elvetia. Dupa cursuri, am muncit ca ospatar intr-un bar de noapte, doi ani am tinut-o tot asa. Noaptea dormeam doar trei ore. Bacsisurile erau frumoase, asa ca puteam sa-mi permit, din ceea ce stransesem, sa ma apuc de cantat. M-am lansat dupa ce am castigat concursul "Music Star".

Colaborezi cu un alt roman stabilit in Elvetia, Bogdan Ioan?
Avem impreuna un studio de inregistrari, compunem impreuna. De curand am trimis in America propunerea noastra pentru muzica filmului horror "Dincolo de limite". Sper sa primim o veste buna.

Americanilor le-a placut melodia ta "Nu pot sa inteleg"?
Pentru aceasta balada R&B mi s-a solicitat un videoclip, pe care l-am filmat in New York. Am tras cateva cadre si din elicopter. Clipul a costat 45.000 de dolari. M-am bucurat ca americanii au vrut sa inregistrez piesa in limba romana.

10% pentru sinistrati

Ce sanse crezi ca avem anul acesta la Eurovision?
Pe Mihai Traistariu il cunosc, are o voce buna, melodia lui are mari sanse sa ajunga hit. Acum nu stiu daca timbrul sau vocal va fi pe placul tututor.

Unii cantareti sustin ca vocea trebuie protejata.
Aiurea. Uite, de pilda, eu fumez, mananc inghetata cand vreau, nu beau galbenusuri de ou. Daca nu ai voce, n-ai si pace...

Ce solisti romani consideri ca ar putea trai din muzica in strainatate?
Andra, cu siguranta, ar face bani frumosi. Cu ea chiar mi-as dori un duet. Bodo e tare, Paula Seling are o voce aparte. Cam atat!

Ce le pregatesti fanilor romani?
Videoclipul piesei "One", pe care il voi realiza cu ajutorul regizorului Bogdan Albu, la Palatul Ghica. Americanilor le cant in romana, iar romanilor in engleza. Un paradox, nu? Vreau sa inregistrez si un album la In Verso & Stepson Production. Iar 10% din banii pe care ii voi castiga din vanzari ii voi dona sinistratilor.

Se zvoneste ca donezi haine celor din lumea a treia.
Da, in Elvetia exista o fundatie care ii ajuta pe cei din tarile slab dezvoltate. Eu le donez hainele mele sport si adidasii mei.
×
Subiecte în articol: antimonden