x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Căluşarii, la Veneţia

Căluşarii, la Veneţia

11 Ian 2008   •   00:00

În perioada 25 ianuarie-6 fe­bruarie, România va participa, pentru prima dată în mod oficial, în ca­litate de invitat de onoare la tradi­ţionalul Carnaval de la Veneţia.

În perioada 25 ianuarie-6 fe­bruarie, România va participa, pentru prima dată în mod oficial, în ca­litate de invitat de onoare la tradi­ţionalul Carnaval de la Veneţia. Cu acest prilej vor fi organizate manifestări culturale de amploare, menite să reprezinte specificul românesc în “Cetatea Dogilor”. Printre artiştii care ne vor reprezenta se numară ac­torul Dan Puric, formaţia de călu­şari din judeţul Olt, Sukar Collective, Tea­trul Masca, orchestra de cameră Philarmonia, Nightlosers, Marius Mihalache Band, Amadeus şi Nicolas Simion Band.

 

Primăria oraşului a oferit Româ­niei spaţii în Piaţa San Marco, po­du­rile Veneţiei, Pavilionul Italiei din spaţiul Bienalei, la Teatrul “Carlo Goldoni”, în Piaţa Ferretto din Veneţia Mestre, unde vor avea loc parade de măşti populare, spectacole tradiţionale, concerte de muzică, reprezentaţii de teatru, expoziţii.

 

Pentru amenajarea pavilionului României, inclusiv închirierea echipamentelor tehnice audio-video, vor fi alocate 454.000 de lei, iar alte 120.000 de lei vor fi acordate pentru organizarea de evenimente pro­mo­ţionale pe parcursul Carnavalului. Manifestările culturale româneşti de la Veneţia sunt organizate de ICR, Ministerul Culturii şi Cultelor şi Ministerul Afacerilor Externe. Primul eveniment dedicat României în cadrul Carnavalului va fi un concert al Orchestrei de cameră Philarmonia din Bucureşti, condusă de Nicolae Iliescu, în Piaţa San Marco, la 26 ianuarie.

×
Subiecte în articol: antimonden