x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cantareata si cascador

Cantareata si cascador

08 Iul 2004   •   00:00

Solista, actrita, cascador. Roxana Andronescu, singura fata din trupa Spin, n-ar renunta la nici una dintre meseriile pe care le face cu multa pasiune. E ambitioasa si vrea sa-si depaseasca limitele.

DANA CIOBANU

Chiar in timp ce discutam, Roxana primeste un telefon. "S-a aprobat?", intreaba cu un glas subtire, in care se citeste bucurie. Imi spune, dupa ce inchide telefonul, ca s-a semnat realizarea primului videoclip al formatiei Spin - "Nimeni pe drum".

PAUZA. Pentru Roxana, Spin este prima realizare muzicala din ultima vreme. "Doi ani am stat departe de scena, cu exceptia participarii la Festivalul de la Mamaia si a unei aparitii in emisiunea "Taverna", anul trecut. A fost cumplit. Practic, de la Revelionul 2001, cand a fost ultima aparitie Capuccino, nu prea am mai facut nimic in muzica. Singurul lucru care m-a tinut "in viata" a fost Facultatea de Actorie, pe care am terminat-o anul trecut".

Alaturi de cinci baieti, Roxana vrea sa "intepe" lumea muzicala si sa rastoarne topurile. "Nu vrem sa fim spinul din talpa celor care nu au ce cauta in muzica, pentru ca artistii se vor cerne de la sine. La un moment dat am fost foarte revoltata ca in muzica troneaza imaginea, nu valoarea, si chiar ajungeam la momente de isterie din cauza asta. Pana la urma am ajuns la concluzia ca este loc pentru toata lumea si fiecare isi gaseste bresa lui. Si in piata se cumpara si rosiile proaspete, si cele vechi, si cele de import, si cele de la tara", spune Roxana.

ADRENALINA. Roxana Andronescu este licentiata cu nota 10 a Facultatii de Actorie Hyperion, clasa Virgil Ogasanu si Claudia Negroiu. De aproape un an si jumatate face antrenamente de cascadorie si acum are un rol in filmul pentru care a venit Wesley Snipes la Bucuresti, "7 seconds". "In principiu, am un rolisor mic-mic-mic in acest film, dar scenariul se modifica in functie de modul de lucru. Deocamdata, scenariul prevede ca eu sa ma aflu pe o strada pe care are loc o urmarire cu masina si sa fiu impuscata in cap. Doar pentru scenele astea sunt programate patru zile de filmare".

FARA PROTECTIE

Roxana nu este la prima colaborare cu filmul. A dublat-o pe Jennifer Tilly, actrita principala din seria "Seed of Chucky". "Am avut de facut o cazatura in bucatarie, nu atat dificila, cat problematica. Am purtat o rochie Versace de 3.000 de dolari din garderoba personala a actritei, foarte subtirica si scurta, si n-am putut sa-mi pun pernite de protectie pe mine". Adrenalina merita orice sacrificiu!

CARIERA ARTISTICA

Solista trupei Spin a intrat in lumea artistica la varsta de 6 ani. Ea a fost membra Ansamblului de dans si gimnastica ritmica "Primavara", de la Palatul Copiilor, din clasa I pana in clasa a XII-a, si tot acolo si-a descoperit talentul de a canta. A urmat cursurile Scolii Populare de Arta, "fara atestat, din mare, mare lene", la clasa prof. Radu Alexandru Simu. Apoi a cantat in trupele MB&C si Capuccino.
×
Subiecte în articol: antimonden