x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Caritabilii din showbiz

Caritabilii din showbiz

de Dana Cobuz    |    26 Iul 2007   •   00:00
Caritabilii din showbiz

Generozitatea este o noţiune mai rar intălnită in "jungla" artistică autohtonă. Dar din dar s-o face Raiul, insă personajele din showbizul nostru nu se calcă pe picioare să se pună bine pe lăngă Sfăntul Petre!

Generozitatea este o noţiune mai rar intălnită in "jungla" artistică autohtonă. Dar din dar s-o face Raiul, insă personajele din showbizul nostru nu se calcă pe picioare să se pună bine pe lăngă Sfăntul Petre!



Dacă nu cu bani, măcar cu o "uşă deschisă", cu un sfat sau cu un sprijin moral pentru debutanţi ar putea fi generoşi artiştii noştri consacraţi. Figurile mondene din Romănia care patronează o fundaţie sau o asociaţie culturală sunt puţine, să le numeri pe degete!
Tineri. Trupa Hara are o asociaţie culturală care ii poartă numele şi prin care organizează evenimente caritabile, concerte, derulează proiecte culturale şi oferă impresariat artistic. "Intr-un fel, activitatea artistică se combină cu cea din cadrul asociaţiei. Prin ea am derulat programul «SOS satele copiilor» şi proiectul Interetnik, ce cuprinde concerte in zonele cu diferite etnii", spune Flavius Buzilă, liderul trupei Hara.

Tot la domeniul cultură se rezumă şi activităţile Fundaţiei "Aura Urziceanu". Doamna jazului s-a supărat pe străini că prezintă in reportaje de televiziune o Romănie neadevărată şi a decis să infiinţeze o fundaţie care să promoveze şi să prezinte ţara noastră "la cel mai inalt nivel, strict cultural". Un al doilea motiv al existenţei fundaţiei: tinerele talente, cărora Aura doreşte să le intindă o mănă de ajutor şi să le ofere posibilitatea de a ajunge buni căntăreţi sau actori.


In 1995, Laura Stoica infiinţase fundaţia care-i poartă numele. După dispariţia solistei, fratele şi mama sa se ocupă de activitatea organizaţiei. Prin Fundaţia "Laura Stoica" se organizează in acest an prima ediţie a Festivalului de Interpretare "Laura Stoica", dedicat descoperirii unor noi talente.


Portofel gras. La ei, intăi au fost banii, apoi a venit "celebritatea". Aşa că nu le vine greu să-i ajute financiar pe cei aflaţi in nevoie. Silviu Prigoană (actualmente protagonist al unui reality show, alături de soţia sa, Adriana Bahmuţeanu) are o fundaţie ce-i poartă numele, prin care acordă sponsorizări, acordă sprijin financiar in scop medical-umanitar şi face donaţii de carte. Soţii Columbeanu au anunţat şi ei că infiinţează o fundaţie caritabilă prin care să-i ajute, fără intermediari, pe copiii bolnavi şi oamenii nevoiaşi. Să fie primit!

Antidrog?



Potrivit site-ului oficial, Monica Anghel a infiinţat o fundaţie ce are ca scop lupta impotriva drogurilor. Monica Anghel Life Foundation vizează ajutorarea copiilor străzii, orfanilor, dependenţilor de droguri aflaţi sub tratament şi a celor care recidivează după dezintoxicare. Cică "Filosofia noastră este simplă: oricine, inclusiv dependenţii de droguri, poate deveni un cetăţean responsabil. Orfanii pot creşte. Copiii străzii pot deveni lideri ai comunităţii", stă scris, in engleză, la adresa http://www.monica-anghel.ro /noutati.html. Ne-am mira să fie o simplă coincidenţă faptul că acelaşi text se regăseşte integral, tot in engleză, la adresa http://ve.net/vida/, pagina unei fundaţii antidrog din Venezuela.

×
Subiecte în articol: antimonden