x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Claudiu Mirică işi retrăieşte copilăria

Claudiu Mirică işi retrăieşte copilăria

de Jurnalul National    |    16 Noi 2007   •   00:00

A lipsit doi ani de pe scenele patriei, dar a meritat. Claudiu Mirică, fostul solist al trupei Stigma, revine cu un nou single: "Lasă-mi, toamnă, pomii verzi", piesă compusă in 1981 de Margareta Păslaru.

VIDEOCLIP

A lipsit doi ani de pe scenele patriei, dar a meritat. Claudiu Mirică, fostul solist al trupei Stigma, revine cu un nou single: "Lasă-mi, toamnă, pomii verzi", piesă compusă in 1981 de Margareta Păslaru. Fireşte că Mirică o căntă intr-o formă modernă, la fel ca pe toate cele zece melodii din anii ’60-’70 cuprinse in albumul "RETRO", material discografic pe care Claudiu il va lansa in primăvara lui 2008.

De curănd, artistul a filmat videoclipul piesei "Lasă-mi, toamnă, pomii verzi", cu un regizor mai special. Este vorba despre Adrian Berinde, artist plastic, regizor şi muzician, cunoscut şi pentru faptul că este singurul romăn care a avut un contract de lungă durată cu celebrul "Cirque de Soleil". "Povestea este una simplă: personajul central este băntuit de trecut, retrăieşte momente din copilărie cu nostalgia celui care incă nu realizează că totul are un sfărşit", explică Mirică. Pentru filmări, regizorul Adrian Berinde a căutat la o agenţie de casting o "replică" a lui Claudiu la 11 ani. Aşa l-a descoperit pe Alexandru Chiţu, iar rolurile părinţilor au fost jucate de Rădiţa Roşu şi Tudor Georgescu. "Alexandru, cel care a jucat rolul lui «Claudiu mic», imi seamănă şi in alte privinţe: am aflat că este solistul corului şcolii la care invaţă, aşa cum eram şi eu la vărsta lui", dezvăluie Mirică.

×
Subiecte în articol: antimonden