x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cum injura vedetele

Cum injura vedetele

12 Ian 2005   •   00:00

Stiati ca si vedetele injura? Va prezentam cele mai "colorate" cuvinte si expresii pe care le rostesc cu placere cateva dintre VIP-urile mioritice.

CATALINA IANCU

POFTA. Cand se enerveaza, Stela Popescu arunca vorba de duh: "Manca-mi-ai drobul"
N-am mai auzit pana acum de injuraturi spuse cu pofta. Dar Gina Pistol ne-a confirmat ca se poate. "Cel mai des spun «P... ma-tii», pe care o zic cu pofta. Sau «Sa-mi bag picioarele».". Anna Lesko e intotdeauna o prezenta diafana. Nici nu-ti vine sa crezi ca ar putea scapa vreodata un cuvant mai putin ortodox. Dar uneori isi iese din pepeni. "Cateodata, cand imi vine sa-mi vars nervii, folosec cuvinte picante", a recunoscut interpreta. Andreea Raicu nu prea injura, dar daca se intampla sa mai scape cate-o urare de bine, nu-l pomeneste pe Necuratul.

PUII SI PISICILE. Daniel Buzdugan are ce are cu pisicile si cu puii: "Injuraturi? Hai mai, mi-e rusine sa spun! Bine, vi le zic pe alea cu «p»: «Pisicii ma-sii!», «Ce puii mei?», «Du-te-n pisici»! Si «Ba-ga-mi-as banii la CEC!». Desi se afla departe de casa, adica in Italia, Kitty Cepraga n-a uitat nici un cuvant din limba romana. Ba, mai mult, isi aduce aminte o vorba pe care o folosea mama ei. "Ma distreaza de nu mai pot o expresie pe care o zicea mama cand eram noi mici: «Ah, pisicile lui Hector».". De 3 X femeia Mihaela Tatu foloseste frecvent "In puii mei". Dar injuratura ei preferata este "Cucurigu’ soacra-tii!".

IN BUCATE. Dar cea mai simpatica a fost Stela Popescu. "Ce injuratura folosesc cel mai des? Manca-mi-ai drobul!". Hai, ca la asta chiar nu ne asteptam. Nici nu stiam cum sa-i adresam aceasta intrebare stimatei actrite. Noroc de "Chestionarul lui Proust" ca ne-a scos din incurcatura. De unde si pana unde "Manca-mi-ai drobul"? Stela Popescu ne-a relatat, cu lux de amanunte, de unde provine povestea vorbei. O spunea foarte des unul dintre amicii artistei. Tatal acestuia era bucatar. De la el s-a "molipsit" tot grupul, nestiind insa ce inseamna. O data, de Paste, prietenul cu "drobul" i-a invitat la el acasa si i-a servit cu acel drob nemaipomenit facut de tatal lui. Atunci si-au dat seama ca nu-i nimic de rau, ba dimpotriva.

BEEP. V-o imaginati pe Zana "Surprizelor" cu gropitele ei din obraji vorbind colorat? Asta da "Surpriza, surpriza". Si Andreea Marin are o injuratura preferata. A recunoscut, dar n-a intrat in detalii. "Sper sa nu fie nevoie sa v-o spun. Hi, hi!". Marius Bodochi a fost scurt: "Du-te-n p… mea!". Era vorba despre injuratura pe care-o zice el mai des. Iar Benone Sinulescu are una si mai si: "Mama ma-tii sa-ti…". Poate o spune doar pe-acasa, caci nimeni nu l-a auzit vreodata pe nea Benny zicand vorba asta. Mihai Dobrovolschi foloseste cel mai des "cuvantul acela cu «p…»". Iar Dan Chisu, care mai nou e "Singur sub dus" (acesta este titlul cartii pe care a lansat-o de curand), foloseste deseori "Ce p… mea". Dar nu numai oral, daca putem spune asa, ci si in scris. Caci paginile volumului amintit sunt pline de p…ovestea lui Dan Chisu. Pe care o spune cu atata lejeritate, de parca ar zice "Buna ziua". La randul ei, Monica Anghel poate insira o multime de "expresii celebre".

LIMBAJ CHIRURGICAL
Medicul Sorin Oprescu foloseste, uneori, "limbajul chirurgical". Asa se spune la injuraturi in termeni medicali. In nici un dictionar nu sunt trecute cuvintele pe care le spune reputatul chirurg cand se infurie. Credeti-ne pe cuvant! Oricum, noi va oferim un exemplu. Pe un "admirator" de-al sau l-a pus Necuratul - vorba Andreei Raicu - sa-l critice taman cand era prins cu treburi pana peste cap. Asa de tare l-a scos din sarite gestul, incat i-a trantit si medicul Sorin Oprescu o injuratura de-a ramas omul… cu gura cascata. Dupa ce si-a revenit din "soc", pe cel de la capatul firului l-a pufnit rasul si i-a spus mieros: "Dom’ doctor, de cand sunt n-am mai auzit o injuratura ca asta!".
×
Subiecte în articol: antimonden