x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Dolce&Gabbana a folosit ilegal numele lui Maradona

Dolce&Gabbana a folosit ilegal numele lui Maradona

11 Dec 2019   •   14:40
Dolce&Gabbana a folosit ilegal numele lui Maradona
Sursa foto: antena1

Casa de modă italiană Dolce&Gabbana a fost condamnată să-i plătească 70.000 de euro, reprezentând daune şi interese, fostei legende a fotbalului argentinian Diego Armanda Maradona pentru folosirea numelui său în scopuri comerciale în anul 2016, a anunţat unul din avocaţii săi.

Decizia instanţei prevede ca Dolce&Gabbana să-i ramburseze argentinianului peste 13.000 de euro pentru cheltuielile de judecată.

Litigiul a vizat o defilare la Napoli în 2016, în cursul căreia un manechin purta un tricou albastru al echipei napolitane cu numele lui Maradona şi numărul 10 inscripţionat.

Defilarea în cauză a fost organizată "fără consimţământul lui Maradona şi fără ca acesta să fie contactat", a explicat avocatul său, profesorul Ulisse Corea.

În opinia judecătoarei Paola Gandolfi, numele lui Maradona face trimitere la excelenţa fotbalistică, la un mit şi 'nu poate fi acordat unor antreprenori fără consimţământul deţinătorului drepturilor.

Pe contul său de Instagram, Maradona s-a felicitat pentru această decizie. "Eu cred că ar fi trebuit să ceară aprobarea necesară pentru utilizarea numelui meu la defilare. Un punct în favoarea justiţiei", a scris fostul decar al Argentinei şi al clubului SSC Napoli (1984-1991).

AGERPRES

×
Subiecte în articol: maradona dolce&gabbana