x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Ecou: Folk bun de Bistrita

Ecou: Folk bun de Bistrita

de Dana Andronie    |    21 Noi 2006   •   00:00
Ecou: Folk bun de Bistrita

Festival cu de toate. Bonus: Heidi, o ardeleanca de Colorado. Inca o editie a festivalului-concurs de folk s-a randuit in Cetatea Bistrita intre 17 si 18 noiembrie. Florin Sasarman a fost dirijorul intregii "orchestre". Marele castigator al trofeului:un Olarasu in Cazan.

Festival cu de toate. Bonus: Heidi, o ardeleanca de Colorado. Inca o editie a festivalului-concurs de folk s-a randuit in Cetatea Bistrita intre 17 si 18 noiembrie. Florin Sasarman a fost dirijorul intregii "orchestre". Marele castigator al trofeului: un Olarasu in Cazan.
Daca incercati sa va dumiriti cum suna Dinu Olarasu intr-un Cazan (Laurentiu, mai exact), atunci il veti descoperi pe Stefan Florin Radu - marele castigor al festivalului (8 milioane de lei si o chitara). Puiu folkist - Adrian Ivanitchi - i-a prezidat din loja oficiala a Casei de Cultura pe juratii Mihai Popescu (Radio Romania Actualitati), Dan Mosoiu (Radio Cluj) si referentul C.M.C. Bistrita Joldes Sorinel-Nicolae. Iata fisele premiantilor: Premiul special al juriului (2 milioane): Silvan Stancel - un fumator inrait... de folk;
Premiul I la grup (6 milioane de lei): Ramuri - care canta si la nai, si la muzicuta, numai la frunza nu; Premiul I individual (5 milioane de lei): Bianca Ioana State - Cher in stare nealterata si virgina; Premiul II (4 milioane de lei): Alexandra Sidor - o mica printesa ce ne aduce aminte de Anda Calugareanu; Premiul III (3 milioane de lei): Bogdan Gheorghe Grosu - un bariton folkist!

RASPLATA. Doamnelor si domnilor, dupa prezentarea castigatorilor intra in scena consacratii: Grupul Partaj, Ecoul, Dinu Olarasu, Maria Gheorghiu, Ducu Bertzi, Marius Batu si Florian Pittis, Mircea Vintila, Nicu Alifantis, Vasile Seicaru, Emilian Onciu, Heidi Schmidt (USA), Mircea Florian, Florin Sasarman. Tatiana Stepa si Magda Puscas au facut pentru a mia oara un partaj echitabil. Publicul a rasplatit daruirea Tatianei - care se arde precum o lumanare. Bistritenii i-au oferit o portie sanatoasa de aplauze care ajuta ca lumanarea sa nu se stinga.
Marea surpriza de la Bistrita a fost Heidi Schmidt, folkista din Colorado care canta ardeleneste. Dupa sase ani de Cluj, Heidi a declarat ca se simte romanca. Altfel n-ar fi condus o Dacie... Bistritenii au fost muti, ascultand-o cu maxim interes urban (a avut audienta, nu gluma!) cum "gura ei a gustat un grai dulce" si cum "se scurge sangele ei in acest pamant/ o tara frumoasa/ o tara uitata/ acasa".
Si uite-asa s-a mai dus o editie de Bistrita Folk (a cincea). Folk bun, ca omul bun Florin Sasarman. Sac, is mai multi "oameni buni"! Sa mai zica cineva ca doar unu-i in cetate! Doar folkul e unul. One of the kind...

×
Subiecte în articol: antimonden