x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Expozitie - Caricaturi de politicieni

Expozitie - Caricaturi de politicieni

28 Noi 2004   •   00:00

In ultima zi de campanie electorala, Serban Dragusanu (presedintele Carto Clubului Roman si directorul revistei Colectionarul) a expus la "FotoCabinet-ul" din Capitala o colectie cu politicienii Romaniei din 1800 pana la cel de-al doilea razboi mondial.

Click pentru a mari imaginea
FETE APUSE. Expozitia ii surprinde pe Take Ionescu, Petre Carp, Vasile Mortun, Alexandru Badarau sau Titu Maiorescu in postura de "bufoni" ai politicii, care au fost creionati de renumitul caricaturist al secolului al XIX-lea, Ary Murnu. Aceste portrete n-ar fi ajuns pe peretii Cabinetului, daca Serban Dragusanu n-ar fi fost un impatimit colectionar de carti postale, caricaturi sau fotografii cu politicienii secolelor apuse. De 20 de ani, acesta aduna oameni politici, reusind sa alcatuiasca "un album de familie al politicienilor nostri, mai mult sau mai putin ilustri, mai mult sau mai putin chemati sa hotarasca soarta natiei romane in momente grele".

Din pacate, expozitia n-a avut prea multi vizitatori. "Daca aici, langa atatea fete ilustre, s-ar fi comis un viol, era plin de lume sau de presa. Chiar nu inteleg de ce oamenii n-au venit sa vada ce politicieni am avut si sa-i compare cu cei din ziua de astazi. S-ar fi putut hotari mai usor cu cine sa voteze", a declarat Serban Dragusanu. (Dana Andronie)

VIOL
"Daca aici, langa atatea fete ilustre, s-ar fi comis un viol, era plin de lume sau de presa. Nu inteleg de ce oamenii n-au venit sa vada ce politicieni am avut si sa-i compare cu cei din ziua de astazi. S-ar fi hotarat mai usor pe cine sa voteze" Serban Dragusanu

×
Subiecte în articol: antimonden